SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » İABB’de, Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İABB’de, Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

A - +

Aksaray Haberleri - 14.06.2017 - 16:32

İABB’de, Olağanüstü Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

İç Anadolu Belediyeler Birliğinin, Olağüstü Meclis Toplantısı üye belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımlarıyla Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İç Anadolu Belediyeler Birliğinin tanıtımı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İç Anadolu Belediyeler Birlik Başkanı Fethi Yaşar yaptı.
Birliğe yeni üyelik taleplerinin görüşüldüğü toplantıda Afyonkarahisar/ Karamıkkaracaören, Akören, Emirdağ, Beyyazı, İhsaniye, Kocaöz, Fethibey, Pazarağaç, Kızılören, Bilecik/ Gölpazarı, Bolu/ Kıbrıscık, Burdur/ Yeşilova, Çankırı/ Şabanözü, Çorum/ Dodurga, Eskişehir/ Çifteler, Kahramanmaraş/ Nurhak, Kırklareli/ Evrensekiz, Kırşehir/ Köseli, Tunceli/ Pülümür, Nazımiye, Zonguldak/ Kilimli, Çatalağzı Belediyelerinin talepleri oy birliği ile kabul edildi.
Yeni üyelik taleplerinin kabulü ile Birlik üye sayısı yüzün üzerine çıktığından ve “5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 17’ıncı maddesinde Teşkilat; Norm kadroya uygun olarak birlik teşkilâtı birlik müdürü, yazı işleri, malî işler birimleriyle birliğin faaliyet alanına göre kurulacak teknik işler biriminden oluşur. Ülke düzeyinde kurulan birliklerle üye sayısı yüzden fazla olan birliklerde teşkilât, norm kadroya uygun olarak genel sekreter, yazı işleri ve malî işler birimleriyle birliğin faaliyet alanında olmak ve sayısı üçü geçmemek üzere birlik meclisinin kararıyla kurulacak diğer birimlerden oluşur.” Hükmüne istinaden Birlik Müdürü Kadrosunun Birlik Genel Sekreteri olarak İptal ve ihdas edilerek oybirliği ile kabul edildi.
Yapılan Olağanüstü Meclis toplantısı sonucu Birlik müdürü olarak görev yapan Salim Çoruk İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri oldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021