SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hükümet Meydanı ‘15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ Oldu

Hükümet Meydanı ‘15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ Oldu

A - +

Aksaray Haberleri - 12.11.2016 - 14:02

Hükümet Meydanı ‘15 Temmuz Milli İrade Meydanı’ Oldu

Aksaray Belediyesi Meclisinin aldığı kararla, Aksaray Hükümet meydanının adı “15 Temmuz Milli İrade Meydanı” olarak değiştirildi.

Aksaray Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumunda hükümet meydanının adını değiştirilmesi hususunda meclise önerge teklifi sunuldu.

Teklifin okunmasının ardında söz alan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, bu konunun daha öncede gündemde olduğunu belirterek “15 Temmuz hain kalkışma sonrasında halkımız 7’den 70’e hep birlikle milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara döküldü ve yaklaşık bir ay boyunca demokrasi nöbet tuttu. Hükümet meydanı demokrasi nöbetlerinin merkeziydi. Halkımız 27 gün boyunca birlik ve beraberliğin en iyi örneğini buradan sergiledi.

Milletimiz, milli irade ve demokrasiye sahip çıkmanın ne demek olduğunu tüm dünyaya yine bu meydanlardan ispatlamıştır. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımızın dik duruşu sayesinde çıplak elleriyle, gövdeleriyle tanklara dur diyen halkımız adeta destan yazmıştır. Bizlerde bu destansı kahramanlığını meydanlarda yaşatmak için ismini değişliğinin uygun olacağını düşündük” dedi.

Meydanın isim değişikliği, meclisin oy birliği kararıyla kabul edildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021