SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Her Okula 2 Burs Projesi

Her Okula 2 Burs Projesi

A - +

Aksaray Haberleri - 03.10.2018 - 10:11

Her Okula 2 Burs Projesi

Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü, Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Eğitim-Bir-Sen ve MÜSİAD Aksaray Şubesi işbirliğinde hazırlanan ortak proje ile il genelindeki bütün okullarda uygulanacak ‘Her Okula 2 Burs’ Projesi başlatılıyor.

Proje ortakları temsilcileri Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı (İHH) Önder Özkan beraberinde; Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın, MÜSİAD Aksaray Şube Başkanı Eyüp Dağdaş ile birlikte Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen kabulde; Vali Pekmez, imzalanan protokol çerçevesinde yürütülecek proje hakkında bilgi aldı.

Hazırlanan projenin il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsadığı bilgisini veren Önder Özkan, her okulun idaresi tarafından belirlenecek 2 öğrenciye eğitim giderleri için aylık burs verilmesine öncülük yapacaklarını söyledi.

-Bağışlar doğrudan öğrencilere ulaştırılacak

Okumak isteyen ancak maddi imkânları yeterli olmayan öğrencilerin seçileceği proje kapsamında bağışçıların doğrudan öğrenciye burs vereceğini, proje yürütücüleri olan paydaşların bu noktada burs vermek isteyen kişi ve kurumları burs sağlanacak öğrencilere ve eğitim kurumlarına yönlendireceğini söyledi.

İl genelindeki bütün okullarda 2 öğrenci ile başlatılacak bu önemli hayır işinin bağışçı durumuna göre artmasının sağlanmasını amaçladıklarını anlatan Özkan kendilerine her zaman destek olduğu için Vali Aykut Pekmez’e teşekkür etti.

Hazırlanan projenin amacına ulaşması dileğinde bulunan Vali Pekmez STK temsilcilerine teşekkür ederek başarılar diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021