SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Severlerin ve Öğrencilerin Akınına Uğruyor

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Severlerin ve Öğrencilerin Akınına Uğruyor

A - +

Aksaray Haberleri - 05.06.2015 - 9:55

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Severlerin ve Öğrencilerin Akınına Uğruyor

Türkiye’nin en modern Sokak Hayvanları İyileştirme Merkezlerinden birisi olan Aksaray Belediyesine ait Rehabilitasyon Merkezi, hayvan severlerin ve özellikle öğrencilerin ziyaretçi akınına uğruyor.

Aksaray Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu ile Emlak Kredi İlkokulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 250 kişilik öğrenci grubu, Belediyeye ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Aksaray’da yeni kurulan ve onursal Başkanlığını Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın eşi Hasibe Yazgı’nın yaptığı kısa adı HAY-DOST olan Aksaray Hayvan Dostları Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen ziyaretlerde öğretmenler ve öğrenciler, merkeze bulunan 300 adet köpeği ziyaret ederek, hayvanlara süt ve yiyecek verdiler.

HAY-DOST Derneği sayesinde ilk kez hayvan barınağına geldiklerini ifade eden bazı öğrenciler görüşlerini şu şekilde beyan ettiler “ Bizler ilk kez bu kadar çok sokak hayvanını bir arada görüyoruz. Gerçekten çok güzel kedi ve köpekler var burada. Hayvanları koruma altına aldıkları için Aksaray Belediyesine ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. “dediler.

Aksaray Hayvan Dostları Derneği’nin Onursal Başkanı Hasibe Yazgı ise sokakta yaşayan hayvanlara sevgi ve ilgi gösterilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi “Sokakta yaşayan köpek ve kedilerden korkmamak gerekiyor. Onları sevmek gerekiyor. Ne bizler korkalım nede onları korkulacak durumda bırakalım. Sevgiyle ve ilgiyle yaklaşalım.” dedi.

Yazgı, Belediyeye ait Rehabilitasyon merkezindeki hayvanların iyileştirildikten sonra doğal hayatlarına geri bırakıldığını ifade ederek “ Sokak Hayvanları İyileştirme Merkezindeki kedi ve köpekler her zaman burada durmuyor. Bunlar iyileştikten sonra tekrar doğal hayatlarına bırakılıyor. İçinde hayvan sevgisi olan herkes köpeklere ve kedilere sahip çıkarak onlara iyi bakmalıdır. Eğer sokakta zarar gören veya yardıma muhtaç olan bir hayvan görürseniz hemen belediyeyi arıyorsunuz belediye ekipleri geliyor alıyorlar ve burada onları iyileştiriyorlar.” dedi.

Aksaray Hayvan Dostları Derneği Başkanı Meltem Acar, ise Aksaray’da böylesine güzel bir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olmasının ve Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Sokak hayvanlarına sahip çıkmasının son derece takdire şayan olduğunu belirterek şunları söyledi “ Bizler Aksaray Hayvan Dostları Derneği olarak hayvanların her zaman sevgiye ve bakıma ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Onların bizlere Allah’ın bir emaneti olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımız aslında Hayvanları çok seviyorlar. Ama bizim yetişkinlerimiz onları sokak hayvanlarından onları korkutarak uzak tutuyorlar. Hâlbuki hayvanlar bütün sevgilerini biz insanlara vermeye son derece hazırlar. Bizler hayvan sever olarak o yüzden sokak hayvanlarıyla bir arada olmaktan çok mutluyuz. Huzur duyuyoruz.

Bu arada sokak hayvanlarına böylesine temiz, güzel ve karınlarının doyacağı güvenli bir ortam hazırladıkları için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” Dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021