SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Haydi, Konuş Bakalım Yarışmasında Heyecan Devam Ediyor

Haydi, Konuş Bakalım Yarışmasında Heyecan Devam Ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 25.02.2017 - 11:57

Haydi, Konuş Bakalım Yarışmasında Heyecan Devam Ediyor

Aksaray Belediyesinin eğitime katkısı devam ediyor. Aksaray Belediyesinin sponsorluğu ve Hazım Kulak Anadolu Lisesinin organizasyonu ile bu yıl 2.si gerçekleştirilen münazara yarışmaları başladı.

“Haydi Konuş Bakalım” sloganı ile gençlere kendilerini ifade etme imkanı veren organizasyona bu yıl 13 lise katılıyor.

Binlerce öğrencinin katılıp, izlediği etkinlikler oldukça çekişmeli geçiyor.

Aksaray Kültür Merkezinde yapılan ilk tur grup elemeleri büyük çekişmelere sahne olurken, aynı zamanda değişik okullardan birçok öğrencinin tanışıp kaynaşmasına da sebep oluyor.

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ile geçen yılın şampiyonu Somuncu Baba Anadolu lisesinin münazarası ile müsabakalar start aldı. Bilginin insanı özgürleştirir / Bilgi insanı sınırlandırır konusu ile yapılan münazarayı Sosyal Bilimler Lisesi kazandı. Böylece ilk sürpriz oldu ve son şampiyon elendi.

Toplum düzeninin tesisinde ceza mı etkilidir, ödül mü? Konusu ile Osman Gazi Anadolu Lisesi ile Kanuni İmam Hatip Lisesi kozlarını paylaşırken kazanan Osman Gazi Anadolu Lisesi oldu.

Video Hakem uygulaması olmalı/olmamalı konusunda ise Hazım Kulak Anadolu Lisesi ile Şehit Ali Er Anadolu Lisesi yarıştı. Bu münazara çok güzel hareketlere sahne oldu. Heyecanlanan ve konuşma ritmini kaybederek yerine oturan Şehit Ali Er Anadolu Lisesinin öğrencisini Hazım Kulak Anadolu Lisesi öğrencileri gidip teselli ettiler. Bu durum her iki taraftar grubunun uzun süre alkışlarını aldı. Sonuçlar açıklanırken iki takım öğrencilerinin de el ele tutuşması görülmeye değerdi. Sonuçta Hazım Kulak ismini bir üst tura yazdırmayı başardı.

Hayvanlar üzerinde bilimsel deneyler yapılmalı/yapılmamalı konusu Aksaray Merkez Anadolu Lisesi ile geçen yılın finalisti Yunus Emre Anadolu Lisesi arasında münazara edildi. Çok çekişmeli oturumda Merkez Anadolu Lisesi ipi göğüsledi.

Devletler için güvenlik/Özgürlük ön planda olmalı konusunda ise Atatürk Anadolu Lisesi tur atladı. Rakipleri Merkez Kız İHL ise turnuvaya veda etti.

Grup elemelerinin son münazarasında ise Abdülhamid Han Fen Lisesi ile Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Modern Tıp/ Alternatif Tıp konusunda fikirlerini yarıştırdılar. Abdülhamid Fen Lisesi üst tura çıkmayı başardı. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yarışmaya renk katan taraf oldu. Herkesin beğenisini kazandılar. Münazaranın final gecesinde ödül alan Münazara En’lerine aday olmayı başardılar.

Seçilen konular, seyircilerin coşkusu ve yarışmacıların üstün performansları herkese keyifli ve kaliteli zaman geçirme imkânı sunuyor.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal’ın öğrencilere böyle bir imkânı sunmaları eğitime yapılmış önemli bir yatırım olarak değerlendirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021