SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hayatta Peşinde Olmamız Gereken Şey En İyidir

Hayatta Peşinde Olmamız Gereken Şey En İyidir

A - +

Aksaray Haberleri - 18.12.2015 - 10:29

Hayatta Peşinde Olmamız Gereken Şey En İyidir

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Özer, Aristoteles’in mutlu kişiyi “Gelişigüzel bir süreç için değil, yaşam boyu erdeme göre etkinlikte bulunan ve dış iyilere yeterince sahip olan kişi” olarak tanımladığını söyledi.

11’incisi düzenlenen Felsefe Tartışmalarında “Mutluluk, İnsan ve Doğa” konulu bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Mahmut Özer, “Bu yaşamda aradığımız şey nedir?” diye sordu ve bu soruya Aristoteles’in, “Bizim hayatta peşinde olmamız gereken şey en iyidir” cevabını verdiğini kaydetti. Kişilerin sevdikleri için her zaman en iyisini istediğini belirten Özer, Aristoteles’e göre bu iyilerin de bir en iyisi olduğunu; hayatta peşinde olunması gereken şeyin de bu olduğunu aktardı. Özer, konuşmasında özetle şunları söyledi: “En iyinin üç özelliği vardır. En iyi sadece kendisi için istenir; başka bir iyinin gerçekleşmesine araç olarak istenmez çünkü kendisi bizatihi amaçtır; bütün diğer iyiler de bu en iyinin mümkün olabilmesi için istenir. Bu üç koşulu sağlayan iyi acaba ne olabilir? Aristoteles bunun iyi yaşam, tam bir yaşam, mutluluk olduğunu söylüyor. Peki, mutluluk nedir? Yaptıklarımızdan haz almak, çok para kazanıp zengin olmak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çok sevmek, sevilmek veya dostları olmak mıdır? Yoksa bütün yaptıklarımızı erdemli bir şekilde yapmak mıdır? Aristoteles’e göre bunlar belli ölçüde en iyiyi sağlayacak unsurlar olsa bile, hiç biri tek başına en iyi değildir. Bunların hepsi bizi en iyiye yaklaştıracak araçlardır.”

Yapılan sunumun ardından Özer, soruları yanıtladı. Etkinliği Fakülte Dekanı Prof. Dr. Neşet Toku, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021