SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Hayatı Ağrılarla Yaşamak

Hayatı Ağrılarla Yaşamak

Fzt.Abdullah Güdendede

Fzt.Abdullah Güdendede

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 04.02.2017 - 9:28

Hayattan zevk alarak yaşamak isteriz. Hayatı doyasıya yaşamak… Her yaşın ayrı bir tadı vardır ya işe o yaşta o tadı almak ister insan. Ancak insanlık tarihi kadar eski olan hastalıklar bırakmaz peşimizi… Hasta düştü mü vücudumuz yaşam enerjimiz düşer, dünya yine aynı iken mevsimlerden, günlerden aldığımız tat bir anda kaybolur. Hastalığın insan vücudunda bin bir hali vardır. Bunlardan fiziksel sağlık problemleri oldukça yaygındır. Çağdaş yaşamla birlikte gelişen teknoloji ile tedavi de ilerlemeler olduysa da fizik tedavi alanında yaşam tarzından kaynaklanan yeni sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu rahatsızlık çok küçük yaşlara bile görülmesi ile birlikte yaşam kalitesini olumsuz etkilemiştir.

Sağlığın hayatın her kademesinde vazgeçilmez olduğunu bilinen bir gerçektir. Fiziksel sağlık ise hayatın olmazsa olmazlarındandır. Hayatın her yönden devam ettirilmesi için fiziksel sağlık problemlerinden korunmak, mustarip durumdaysak ta tedavi alıyor olmak gerekir. Fiziksel sağlık problemlerinin ilerleyişinde ağrı mekanizmasının uyarıcı rolü büyüktür. Ağrı ile vücudumuz da meydana gelen dengesizliklerin farkına varmamız kolaylaşır. Rahatsızlık düzeyinin artması da meydana gelen dengesizliklerin farkına varmamız ağrı ile kolaylaşır. Rahatsızlık düzeyinin artması çözüm yollarının aranması aşaması derken ağrılarla yaşamak durumunda kalınıyor. İnsanın ağrılarla bir ömür geçirmesi kolay değildir. Ağrı ile yaşamı sürdürmek ve günlük yaşam aktivitelerini yapmak zordur. Ağrı yaşama heyecanımızı olumsuz etkileyecektir. Kendimize zaman ayırmak yerine dinlenmek ve ağrıdan kurtulmak için uğraş vermekle geçecektir zaman.

Hayatı ağrılarla yaşamak isteyen yoktur. Ağrılar geçirilecek bir ömrün tadı da yoktur. Ağrıyı kabullenmekte insanın fıtratında yoktur. Tahammül sınırlarını zorlayarak ağrı ile yaşamayı öğrenmeye çalışmak fiziksel problemler için imkânsız bir durumdur. Bizler ağrı ile başa çıkma yollarını iyi öğrenmeliyiz. Ağrı hayatımızda güzel anlarımızı kısıtlayan ve bizi canımızdan bezdiren bir sorun olmadan önce müdahale edilmelidir. Hayatımızda sağlıklı yaşam için her zaman bir uğraşımız olmalıdır. Sağlığımızla yaşamak bizim için vazgeçilmezdir. Sağlığımızı korumaksa her şeyden önemlidir. Bizler tüm hayatımızı sağlığımız üzerine kurarız. Bu binanın temeli sağlam olduğu müddetçe diğer iş ve uğraşlarımıza vakit ayırabiliriz.

Sağlık bir yaşam hayali uzak değildir. Ağrılar sağlıksız bir yaşam tarzının ya da travma durumunun sonucu oluşabilir. Bu konuda hastaneye başvurmak ve altta yatan sebebi öğrenmek çok önemlidir. Sağlıklı bireylerde yani ağrı şikayeti olmayanlarda ise koruyucu sağlık yaklaşımlarını öğrenerek hayatımızı dizayn etmek elzemdir.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021