Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hastanede Hemşirelik yapmayan hemşireler

Hastanede Hemşirelik yapmayan hemşireler

A - +

Aksaray Haberleri - 12.07.2019 - 13:38

Hastanede Hemşirelik yapmayan hemşireler

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner KARA; AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİN de Hemşire olup da Hemşirelik yapmamak ,Bu arkadaşlarımız Hemşire olmalarına rağmen hasta hakları, yazı işleri ,sivil savunma gibi idari birimlerde görevlendirilir. Hatta bu kişilere döner sermayeden de fazla ücret ödenir genelde.
Bu kişiler hem Hemşire kadrosunu doldurur hem de hemşirelik yapmazlar. Hastane kadroları dolu olduğu için bu kişiler yerine atama yapılamaz, Ankara’dan bakınca hastanede yeterli hemşire gözükür. ama hastanenin içine girdiğin zaman bütün servislerde eksik çalışan olur fazla nöbet tutarlar ve eksik çalışıyoruz eleman yok şikayetlerini duyarsınız bir hemşire kıtlığıdır ki sormayın. Hemşire olupta hiç bayram nöbeti tutmayan yada hiç nöbet tutmayan meslektaşlarımız vardır.
Peki bu kişiler kadroları uygun olmadığı halde bu görevlere nasıl ve niçin getirilir,
Sarı Sendikanın sahip çıktığı torpilli personel değilmidir. Yada sendika adına yetkilendirilmiş meslektaşlarının haklarını gasp eden kişiler değiller mi. Sorun haklarını aramayan. torpillilerinde işini yapan onlarında yerine çalışan hemşire Ebe ler hakları yenenler neden niçin susar. Yetkilendirilmiş sendikacılara neden biz çok çalışıyoruz. Bazıları yattığı yerden maaş alıyor diyerek soru sormaz yada onların sendikasını sorgulamazlar.
Resmi Gazetede yer almasına rağmen birim sorumluları yüksek lisans mezunu çalışanlardan seçilecektir denmesine rağmen, yüksek lisans mezunu nöbette, lise mezunu, ön lisans mezunu, birim sorumlusu olarak görevlendiriliyor.
Bu kişiler bazen de Hastane dışında Vali lik , İl Sağlık Müdürlüğü. Tsm.
112 Başhekimliği gibi yerlere görevlendirilir ama kadroları kalır. Ankara’dan bakınca hastanedeki hemşire sayısı yeterli gözükür.
Peki ya diğer hemşirelik yapan hemşireler? Bu arkadaşlar birileri sırf rahat etsinler diye o kadar çok yorulurlar ki anlatamam. Hemşire sayısı 4 olan bir serviste günlük iş sayısı 200 olsun hemşire başına düşen iş miktarı 50 olur , fakat hemşire sayısı 3’e düştüğü zaman hemşire başı düşen iş miktarı yaklaşık olarak 70 olur yani diğer hemşire arkadaşların iş yükü artar dayanılmaz hale gelir servis. Hastanede durumda tamda bu.
bazı hemşire ebe arkadaşlarımız hastalıkları nedeniyle nöbetsiz yerlere görevlendiriliyorlar, o arkadaşlarımız kesinlikle istisnadır bu sözlerimizden alınmasınlar ama hiçbir rahatsızlıkları olmadığı halde bu şekilde bir işle görevlendirilen hemşirelerimiz ebelerimiz kesinlikle hak yiyorlar bilesiniz.
Bu işin sonucu ne oluyor yeni göreve başlayan arkadaşlar nöbetsiz gündüz mesai sine veya masa başı işe verilip rahat ettiriliyor. fakat 20. 25 yıllık hemşiremiz, ebemiz bundan önce geçirdiği 20 yıl gibi hiç durmadan yorulmadan,belini tutarak, dizlerindeki acıyı hissederek hastalara koşmaya devam ediyor. Bu iki hemşire ebe arasındaki farkı bana kim açıklayabilir? Yada bu duruma gelin birlikte çözüm arayalım.
siz çalışanlar destek olun bizlere bizlerde her yerde bu konuyu çözüme kavuşturmak için uğraşalım birlik olalım çalışanların sırtından çalışmayanlar. prim yapmasınlar. Lütfen izin vermeyin.
Bu açıkça bir kul hakkıdır ve nettir. arkadaşlar haklarınızı yedirmeyin biri acillerde, servislerde, Yoğun bakımda ameliyathanede hastaları için canla başla çalışırken birileri gündüz mesaisinde kimileri de takım elbise giyip oturmasın. Hepimiz çalışalım hepimiz yorulalım.
ya da hepimiz oturalım.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021