SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hasandağı’na Cumhuriyet Tırmanışı

Hasandağı’na Cumhuriyet Tırmanışı

A - +

Aksaray Haberleri - 09.11.2016 - 9:41

Hasandağı’na Cumhuriyet Tırmanışı

Düzenlediği Hasandağı tırmanışları ile dikkat çeken Aksaray Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu (ASÜDOST), Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yeni bir tırmanış gerçekleştirdi. Bu tırmanışa, üniversite dışından, dağcılıkla ilgilenen sporcular da katıldı.

ASÜDOST kurucularından Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Süleyman Tarman, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Kadir Pala ve topluluk üyesi 22 öğrenciye tırmanışta, Ankara’da faaliyet gösteren Anadolu İzciler Birliği Üyeleri Serdar Balcı, Atilla Ünal ve Engin Bilgen ile Aksaray Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Demirezen, Hasan Ata ve Hüseyin Hüyük eşlik etti. Yardıbaşı Yaylası bölgesinde kurulan kampın ardından, katılımcılara yer seçimi, çadır kurma, yemek hazırlanma, gece doğada hareket tarzları gibi konularda bilgi verildi ve yaklaşık 5 saat süren tırmanış başarıyla tamamlandı.

Faaliyete katılan ASÜ öğrencileri, kampüsten her gün baktıklarını ve gitmek istedikleri Hasandağı’na tırmanış gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirttiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021