SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Halı Doktorları Aksaray Müzesini Ziyaret Ettiler

Halı Doktorları Aksaray Müzesini Ziyaret Ettiler

A - +

Aksaray Haberleri - 14.11.2015 - 14:07

Halı Doktorları Aksaray Müzesini Ziyaret Ettiler

Sultanhanı Kasabasında Bulunan ” Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü” öğrencileri Aksaray müzesini gezdiler.

Sultanhanı Kasabasına Açılan Aksaray üniversitesi Teknik bilimler Yüksek okulu Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü öğrencileri Eğitimleri kapsamında Bölüm başkanı nezaretinde Aksaray Müzesini gezerek Müze yetkililerinde Müze hakkında bilgi aldılar.

Bölüm Başkanı Vildan Ömür Nezaretinde Aksaray Müzesini Ziyaret eden öğrenciler eğitimlerinin bir parçası olarak müzede sergilenen Tarihi eserleri incelediler. Sergilenen Eserleri ilği ile Gezen öğrenciler Tarihi eşyalara ve eserlere Hayran kaldıklarını belirttiler.

Konu Hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı Vildan Ömür Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü’nün Sadece Halıcılık sektörü değil Geleneksel el sanatları olarak birçok alanı kapsadığını belirterek ” Bölümümüz Türkiyede bir ilktir bu bölümümüzde öğrencilerimize Tarihi halıların restorasyonu da dahil tarihi kumaşların değerleride dahil bakım ve onarımı başta olmak üzere çok geniş bir çerçevede eğitim ve öğretim vermekteyiz bu nedenle de Öğrencilerimizle Aksaray müzesine eğitimimizin bir parçası olarak ziyarette bulunduk burada tarihi kumaşlar, Giysiler, Halılar ve diğer Sergilenen eşyaları bire bir yerinde inceleme fırsatımız oldu, öğrencilerimi müze ziyaretleri ile ve tarihi Kumaş, Giysi ve halıların sergilendiği Müze, Saray ve Diğer Mekanları ziyaret ederek eğitimlerine katkıda bulunuyoruz Bölümümüzden Mezun olacak öğrencilerimiz Müzeler de, Milli Saraylar da ve Gümrük alanlarında Görev alabilecekleri için bu şekildeki gezilerimiz çok önemli, Tarihini ve Tarihi eşyalarını Tanıyan öğrenciler yetiştirerek Tarihimizi korumayı ve bunları gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021