SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Halep’e İki Kamyon İlk Yardım Malzemesi gönderildi

Halep’e İki Kamyon İlk Yardım Malzemesi gönderildi

A - +

Aksaray Haberleri - 19.01.2017 - 12:06

Halep’e İki Kamyon İlk Yardım Malzemesi gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Halep için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Aksaraylı hayırseverlerden toplanan yardımlarla 2 kamyon İlk Yardım malzemesi İl Müftülüğü önünden yola çıktı.

Düzenlenen yardım kampanyası hakkında bilgi veren Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal; “Düzenlene yardım kampanyasına Aksaraylı hemşerilerimiz yoğun ilgi gösteriyorlar Allah onlardan razı olsun. Aksaray’dan toplam değeri 600bin TL civarında bir yardım yapıldı, bu yardımların 250bin TL si direk nakdi yardım, geri kalanı ise bu gün gönderdiğimiz gibi acil ihtiyaç duyulan İl Yardım sarf malzemelerinden oluşmaktadır” dedi.

Vali Aykut Pekmez ise yaptığı açıklamada “Suriye yaklaşık beş yıldır bir ateşin içerisinde. 3 milyon Suriyeli mülteci de bu zulümden kaçmak maksadıyla Ülkemizin çeşitli illerine sığınmış durumda. Hem Devletimiz hem Milletimiz Suriyeli din kardeşlerimize yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaktadır. Son zamanlarda ise Halep’te çok zor şartlarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan kardeşlerimize Devletimiz sessiz kalmayarak kuşatmanın kalkması girişimlerde bulundu. Halep’ten çıkarılan ve zor durumda yardım bekleyen Halepli kardeşlerimize de el uzatmak için Kamu Kurumlarımız, STK’larımız, derneklerimiz ve vatandaşlarımız seferber oldular. Bu yardım kampanyasına katılan tüm Aksaraylı hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021