SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi

Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi

A - +

Aksaray Haberleri - 01.12.2017 - 9:04

Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ sinema filminin senaristi Mahmut Ulu, biyografik roman niteliğinde olan “Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi” adlı kitabının tanıtımını yapmak üzere Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti. Başkan Yazgı, birinci baskısı yapılan kitap ile ilgili “Şehrimizin manevi önderlerinden Somuncu Baba gibi Hacı Bayram Veli’nin de öğretilerine her zaman ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ kitabının yazarı ve aynı zaman da Somuncu Baba sinema filminin senaristi Mahmut Ulu’nun kendi kalemi ile ele aldığı “Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi” adlı kitabın ilk baskısı çıktı.

Somuncu Baba’nın yetiştirdiği Hacı Bayram-ı Velî; İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in Hocası Akşemsettin’i yetiştiren mutasavvıf önder…

Hacı Bayram Veli’nin düşünce ve öğretisinin yer aldığı kitap da manevi aşka ulaşmak için çekilen çile ve uğraşlar Yazarın ifadesiyle ‘Yokluk Yolcusu ve Yitik Derviş’ ağzından anlatılıyor.

Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Aksaray’ın yetiştirdiği yazarlardan Mahmut Ulu, kendisine her konuda destek olan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Yazar, tanıtımı yaptığı “Hacı Bayrâm-ı Velî Aşkın Nefesi” adlı romanı Başkana hediye etti.

Başkan Yazgı ise roman ile ilgili olarak “Hacı Bayram Veli gibi bir düşünür ve Âlimin öğretileri bize her zaman yol gösterici olmuştur. Çünkü Somuncu Baba, Hacı Bayram Veli gibi âlimler Osmanlı Devleti’nin manevi anlamda büyümesinde ve gelişmesinde büyük katkısı olmuş. Bize de katkısı elbette olacaktır. Birçok insanımızın bu fikir ve düşüncelerden faydalanacağına eminim” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021