21 Mayıs 2012 Pazartesi      Günün haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle  
 
Ana Sayfa   Gündem    Politika    Ekonomi    Polis/Adliye    Yaşam    Spor    Eğitim    Sağlık    Magazin    Medya     Foto Galeri     Video Galeri  
620 parça tarihi eser ele geçirildi
620 parça tarihi eser ele geçirildi
 
Adana'nın Kozan ilçesinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda çeşitli dönemlere ait 620 parça tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda 4 kişi de gözaltına alındı.
 
9 Ocak 2012 - 13:16

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması kapsamında Durmuşlu Köyünde yaşayan Mehmet Ö.'nün(70), elinde bulunan çeşitli dönemlere ait tarihi eserleri satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.

Alıcı gibi davranan Jandarma görevlisi ile 7 Ocak'ta Kozan'da buluşan Mehmet Ö, Türkeli Mahallesi'ndeki Memduh K'nın (68) evine gitti. Mehmet Ö. ve Memduh K. burada 166 adet sikke ve 38 adet objeyi jandarma görevlilerine gösterdi.

Jandarma görevlileri, tarihi eserleri alacaklarını ancak daha fazla sayıda esere ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bunun üzerine Memduh K., Arslanpaşa Mahallesindeki Saim T. (56) ve Türkeli Mahallesindeki Ahmet B. (29)'nin elinde de çeşitli dönemlere ait tarihi eserler olduğunu ve satmaları için ikna edebileceğini söyledi.

Alıcı gibi davranan Jandarma ekipleri, yaptıkları görüşmelerde Saim T.'nin elinde, 257 adet sikke, boğa ve deve figürlü 2 adet heykel, 23 adet obje ve 4 adet şamdan bulunduğunu, Ahmet B'nin ise 103 adet sikke, 22 adet obje, 2 adet toprak eser, el terazisi, kapı çanı ve cam küp muhafaza ettiğini belirledi.

Operasyon başlatan ekipler, Mehmet Ö., Memduh K., Saim T. ve Ahmet B.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin satmak istedikleri 526'sı sikke toplam 620 parça tarihi eser de ele geçirildi.

Adana Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen tarihi eserlerin, uzmanların incelemesinin ardından hangi dönemlere ait olduğunun belirleneceği öğrenildi.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Niğde'de trafik kazası: 5 yaralı

Gaziantep'te seyir halindeki minibüs yandı

Antalya'da trafik kazası
»  Halı yıkama dükkanı kundaklandı
»  3 Kişinin yanarak can verdiği kaza
»  Giresun'da silâh-esrar baskını
»  Yakıt tankına 12 ton kaçak akaryakıt gizlemişler
»  Hopa provokasyoncuları gazetecileri hedef aldı
»  Polisten lösemili çocuğa doğum günü sürprizi
»  İnşaattan düşen işçinin koluna demir saplandı
»  Kocaeli'nde Sandoz ilaç fabrikasında yangın!
»  Göl kenarında olaylı yıkım: 3 gözaltı
»  Şüphelinin valizlerinden 26 kilo esrar çıktı
»  Erdoğan'ın konvoyuna yine saldırı
»  Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı
»  Zihinsel engelli kayıp çocuk, 18 saatte bulundu
»  Sattığı silahı tanıtırken katil oldu
»  Meşrubat fabrikasında patlama: 1 ölü, 6 yaralı
»  Dostu ile bir olup, öz çocuğunu döverek öldürmüş
»  İşadamına silahlı saldırı güvenlik kamerasında
»  Alkollü baba, kızını balkondan aşağı attı!
»  İnşaatta sıva içine döşenmiş kabloları çaldılar!
»  Alanya'da 3600 şişe kaçak içki elegeçti
»  Nehre atlayan genç kızı vatandaş kurtardı
Aksaray    

 
Yaşar SARIKAYA
 
KEHANETLE DEĞİL GÜNDEMİ TAKİP EDEREK BİLİYORUZ

 
Azmi ERTAN
 
Evet! Velileri üzen var Sayın Bakan!

 
Celil ACAR
 
13 Haziran sabahı birlikte göreceğiz

 
İhsan SERİN
 
Türköne peki sen nesin?

 
Emrah BEKÇİ
 
Organa (Orhan) oğlu Kubrat Han (Han Kurt)

 
Dr.Cengiz OKAR
 
ÇOBANLAR VE SÜRÜ

 
Murat YÖRÜK
 
ÇANAK-KALEM

 
Serap AYVASAKİ
 
Derdimiz ne gardaşım
Belediye seçimlerinde hangi partiye oy verirsiniz?
AK PARTİ
CHP
MHP
BBP
BDP
SP
DP
HAS PARTİ
DİĞER
 Sonuçları göster   
14/05/2011 18/05/2011
9-20-28-35-36-42 1-12-19-27-31-10
 
 
 
Birlikhabergazetesi.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi/kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya yazarlara ait yazılardan dolayı Birlik Haber Gazetesi sorumlu tutulamaz.