Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güzelyurt’un neden Futbol Takımı yok?

Güzelyurt’un neden Futbol Takımı yok?

A - +

Aksaray Haberleri - 03.10.2018 - 9:58

Güzelyurt’un neden Futbol Takımı yok?

Futbol, dünya çapında en çok tercih edilen bir oyundur, aynı zamanda da bir spordur. Futbolun en önemli özelliği aslında budur: hem spor hem de oyun kategorisinde en çok tercih edilen bir tür olması… Bu popüler spor ve oyun türü ile uğraşanlar birtakım faydaları da kendilerine katar. Bu faydalar, aslında bilinen ancak futbolun eğlencesinin yanında biraz da göz ardı edilen özelliklerdir.
Futbol ve Psikolojik Faktörlerin Gelişimi Futbolun yalnızca fiziksel faydaları yoktur. Futbol, bireylerin içsel dinamikleri üzerinde de etkilidir. Futbolun bir takım oyunu olması, bireyin toplum içinde daha pozitif bir hale bürünmesini sağlar. Futbol oynayanlar, grup halinde yaşamaya takım sporu ile uğraşmayan insanlara göre daha yatkındırlar. Toplum içinde nerede ne zaman en doğru davranışı göstereceğini daha iyi bilirler. Futbol oynayanlar, bilinçli ve sorumluluk sahibi kişilerdir. Her futbolcunun takım içerisinde ayrı bir görevi vardır. Bu görevleri yerine getirerek futbolda başarılı oldukları gibi bu görev ve sorumlulukları futbol dışı yaşamlarında da sürdürürler. Futbol oynayanların hızlı düşünüp hızlı karar verme yetileri oldukça gelişmiştir. Futbolcular daha hızlı daha çevik daha atik bireylerdir. Gençlik Sonrası Futbolun Yararları Futbolcular ve futbol ile uğraşanlar, bu sporun faydalarından yaşlılıkta da yararlanabilir. Gençliğinde futbol oynayanlar, yaşıtlarına göre daha sağlıklıdır. Futbol, her spor gibi içki ve sigaranın düşmanıdır. Futbol ile uğraşanlar, hayatlarında içki ve sigara kullanmadıkları için bunun faydasını en çok yaşlılıkta görür. Her şeyden önce daha uzun ömürlü olurlar ve yaşıtlarına göre genç gösterirler.
Aksaray’daki 7 ilçede, Güzelyurt hariç tüm ilçelerin Futbol takımları olmasına rağmen bir tek Güzelyurt İlçesinde Futbol takımı olmayışı dikkatlerden kaçmıyor. Güzelyurt’da yaşayan gençler ilçemizde maalesef Turizm açısından yeterli katkıyı görmememize rağmen burada spor faaliyetleri de bulunmamaktadır. Güzelyurt’da yaşayan gençler haricinde Üniversiteninde gelmesiyle ilçemizde bir futbol takımı şart olmasına rağmen belediye başkanının bu konuda öncülük etmesi gerekirken tam aksine daha önceleri bulunan Güzelyurt Spor Kulübümüz 2011-2012 futbol sezonundan sonra bir daha futbol takımımız olmadı, ilçemizde spor salonu olmasına rağmen futbol takımız yok oldu. Buradan sizler aracılığıyla başta Güzelyurt Belediye Başkanına seslenerek Güzelyurt’un gençlerine önderlik edin sadece siyaset yapmayın Futbol takımımızı kurmamıza önderlik olun ve destek olun dediler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021