SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Güzelyurt‘ta Neler Oluyor…

Güzelyurt‘ta Neler Oluyor…

A - +

Aksaray Haberleri - 26.06.2019 - 8:19

Güzelyurt‘ta Neler Oluyor…

BUNCA YILDIR İNSANLARININ SEVECENLİĞİ VE OLAY OLMAMASIYLA ÜNLÜ OLAN BU GÜZEL İLÇEMİZDE NE OLDU Kİ İNSANLAR BİRBİRLERİNE DÜŞMAN OLDU ?

NE EKSİK VEYA YANLIŞ YAPILDI Kİ BASİT OLAYLARDA BİLE KAN DÖKÜLÜR OLDU ?

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İş adamı HAZİM TURAN ‘’ Bütün bunları gözlemlediğim kadarıyla aktarmaya çalışayım. Öncelikle amacımın hiç kimseyi,kurumu eleştirmek, incitmek veya karalamak olmadığını bilmenizi isterim. Güzelyurt’ta gördüğüm kadarıyla üst akıl ağabeylik, babalık, sözü dinlenen hükmü kabul gören bazı büyüklerin vefatı bazılarının da Ankara ve Başka illere göç etmesiyle bir boşluk oluşmuş onların yerini doldurması gereken yaşlı kişilerinde bana ne düşüncesi sayesinde oluşan boşluğu gerek seçilmiş gerekse bürokratların da halkın içine inerek doldurma çaba ve fırsatlarının olmaması denetim ve kontrollerin sıklaştırılmaması birde son zamanlardaki ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan işsizlik kaynaklı boş gezen gençler arasında sürtüşme ve basit tartışmaları körüklediği kanaatindeyim.’’

PEKİ ÇÖZÜM NEDİR ‘’
Bana göre çözüm olarak öncelikle iş kur kaynaklarını iyi değerlendirip işe alınan kişilerin siyasi düşünceler dışında ihtiyaç sahibi kişilere açılması ve problemli kişilerin çevre yerlerde görevlendirilmesiyle (tabiî ki verilen görevin başında olması sağlanmak şartıyla )bir nebzede olsa rahatlama sağlayacağı bir gerçektir. Üretime yönelik kursların düzenlenmesi, KOSGEB veya benzeri teşviklerle işsizliğe ve işsizlik nedeniyle çaresizlikten kaynaklı strese dayalı gerginliklere çözüm olacağı kanaatindeyim. Turizm konusunda acil kazanç kapıları açacak kurs çalışmalar yapılmalı gençler bu konuda yönlendirilmelidir. Güzelyurt’a gezmek için gelen yerli ve yabancı Turistleri, kadın ve çocukları, öğrencileri korkutan zaman zaman da saldıran ilçe içerisine terk edilmiş onlarca sahipsiz köpeğin Belediye ce toplatılarak kısırlaştırma ve bir barınakta tutulma çalışmalarının acilen yapılmasında fayda vardır. Şayet barınak yoksa da Aksaray Belediyesinin barınağına nakledilmesi sanırım çok zor değil.

İlçe meydanında bulunan Kahve önlerine yola konulan masalarda oyun oynamaya oturan bazı ağzı küfür dolu insanlar sebebiyle gerek yoldan geçen gerekse de ilçemize gezmek hava almak amacıyla gelen ailelerin rahatsız olarak yol değiştirme zorunda kaldıkları yada bir daha gelmemeyi seçtiklerini görmemek mümkün değildir. Bu konuda işletme sahipleri neden uyarılmaz parkta boş yer varken masaların insanların yürüyüş yolu üzerine neden konulduğuna ve buna neden müdahale edilmediğine anlam veren varsa lütfen bana da izah etsin.

Bu konunun Gerek Belediye gerekse emniyet yetkililerince yapılacak çalışmalarla Saygıdeğer kahvehane işletmecisi arkadaşlarımızın iki çay fazla satma amaçlı bu ağzı küfür dolu müşterilerini uyarmaları sağlanmalıdır. Aksi davrananlara hizmet verilmemesi bir önlem şeklidir.

Güzelyurt’ lu iş adamlarımızın biran önce bir araya gelerek veya getirilerek İlçede işsizliği önlemeye yönelik iş istihdamı yaratacak yatırımlara yöneltilmeleri bir zarurettir.

Şimdi bu fikirlerimden dolayı bana kızmak yerine herkes şapkasını önüne koyup bir düşünsün ben bu konuların hangisinden sorumluyum ve nerede eksiğim var diye.

KUSURUMUZ OLDUYSA AFFOLA HERKESE SAYGI VE SEVGİLERİMLE ‘’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021