SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gurbette 7.kez Buluştular

Gurbette 7.kez Buluştular

A - +

Aksaray Haberleri - 17.06.2015 - 10:51

Gurbette 7.kez Buluştular

Almanya’nın Duisburg şehrinde,bir araya gelen Aksaray Ortaköy İlçesi Balcı Köylüleri , Ramazan öncesinde hem stres attı hem de hasret giderdi.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde gurbette yaşayan Balcılar, bu sen 7.sini düzenledikleri Avrupa’daki 7.Balcılar gününde buluştu. Almanya’nın Duisburg şehrinde piknik alanında bir araya gelen yaklaşık 200 Balcılı, Ramazan öncesinde hem stres attı hem de hasret giderdi.Bu sene 7.sini düzenlediklerini ifade eden Avrupa’daki Balcılar sayfası editörü Murat Sevimli,amacımız gurbette yaşayan hemşerilerimizi yılda bir defa olsa bir araya getirerek kaynaştırmak,tanıştırmak ve kültürel değerlerimizi yeni kuşaklarımıza aktarmak dedi. Buluşmanın hasret gidermeye yönelik olduğu kadar, tanışma ve kaynaşma amaçlı olduğunu da söyleyen Murat Sevimli, bu organizasyonunu her yıl yenileyeceklerini söyledi.

İngiltere’den Fransa’ya,Avusturya’dan Hollanda’ya kadar bir çok Avrupa ülkesinden programa katılan Balcılıların desteğiyle gerçekleşen buluşmada, halat çekme ve mendil kapma gibi yöresel oyunlar oynayan gurbetçilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.Programa katılarak keyifli anlar yaşayan Balcılılar bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.Program gelecek yıl tekrar buluşulması temennisi ile toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021