SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Günebakan Projesine İlgi Artıyor

Günebakan Projesine İlgi Artıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 03.02.2018 - 12:22

Günebakan Projesine İlgi Artıyor

Aksaray Belediyesi tarafından 2014’ten beri çeşitli denetleme parametrelerinin ardından başarılı gıda üreticilerine ve satış yerlerine halkın daha güvenilir ortamlarda gıda tüketmesi ve alışveriş yapması için Aksaray’da bir ilk olarak Günebakan Projesi hayata geçirildi.

Aksaray Belediyesi’nin, halkın daha temiz ve güvenli gıda tüketmesi aynı zamanda işletmelerin hijyen kalitesini yakalaması için başlattığı Günebakan Projesi’nde şuana kadar 24 esnafa sertifika verildi.

Günebakan sertifikası almak isteyenler ilk olarak Belediye Zabıta Müdürlüğüne müracaatta bulunuyor.

Belediye bünyesindeki uzman Zabıta denetleme ekibi; 4.5g internet hızıyla tablet yada telefondan MOBIDI ile denetim işlemlerini anlık olarak gerçekleştirebiliyor, şeffaflık anlayışıyla MOBIDI ile fotoğraf, video ve ses kaydı alabiliyor, konum özelliğini kullanarak işletme bilgilerini o konuma atayabiliyor, Yapılan denetlemelerde, kurumun ve çalışanlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığı tespit ediliyor. Değerlendirme sonunda , 100 üzerinden 80 puan ve üstü alan kurumlara Günebakan sertifikası veriliyor. Sertifika verilen kurumların her 3 ayda bir kontrollerine devam ediliyor.

Günebakan projesine halkın ilgisi her geçen gün katlanarak artıyor. Vatandaşlar “Günebakan” sertifikası olan işletmeleri gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021