SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Günaydın Eğitim Öğretim Yılını Değerlendirdi

Günaydın Eğitim Öğretim Yılını Değerlendirdi

A - +

Aksaray Haberleri - 27.09.2017 - 13:48

Günaydın Eğitim Öğretim Yılını Değerlendirdi

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın eğitimle ilgili birçok konuda bilgiler verdi.
İlimizde öğretmen açığının bulunmadığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın; “2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında ilimizde öğretmen açığı bulunmamakta ve her branş ve sınıfın öğretmen sayıları tamdır” dedi. Açıklamasına devam eden Günaydın şu ifadelere yer verdi;“Öğretmen açığımızın bulunmamasının en büyük nedeni Topakkaya Beldesi haricinde ilimizde bulunan tüm köy ve kasabalar zorunlu hizmet olmasından dolayı tercihlerin Aksaray’da yana kullanılması nedeniyle Eğitim ve Öğretime öğretmen açığı olmadan başlamış bulunmaktayız. İlimizde 82 bin öğrenci ders başı yaparken, bu öğrencilerimizin %85’i il merkezinde bulunmaktadır. İlimizde Selçuk İlkokulu haricinde ikili eğitim ve öğretime geçildi. 3 yıl önce 11 okulda ikili eğitim ve öğretim veren okulumuz varken, bu yıl sadece 1 okulumuz kaldı.”

“TEOG’un Kaldırılması İyi. Ama Yeni Sistemde de Sınav Olmalı”
Tartışmalı şekilde Eğitim ve Öğretim sisteminde TEOG Sınavının kaldırılması ile ilgili değerlendirmede bulunan Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın;“TEOG sınav sisteminin kaldırılması iyi oldu. Ancak TEOG’un yerini alacak sistemde de sınav olmalı. Bu sistem öncesinde bütün eğitim sendikalarının, eğitim çalışanlarının düşünceleri alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuda acilen çözüm bulunulmalı. Gelecek sistem kalıcı ve sürekli değişiklik yapılmamalı. Okul kitaplarında yaşanan sıkıntılar sonlandırılmalı” ifadesine yer verdi.

“Okul Sorunları Çözüm Bulmalı”
Geçtiğimiz hafta ilimizde yaşanan bir öğrencinin yaralandığı bir öğrencinin ise hayatını kaybettiği olay sonrasında sürücülerin daha dikkatli olmalarını isteyen Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın; “Sürücüler özellikle okul çevrelerinde dirift, aşırı hız gibi kuralsızlıklardan kaçınmalı. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Okulumun Polisi’ projesi ile asayiş olaylarında anında müdahaleler yapılırken, trafik hususunda da sürücüler daha dikkatli olmalı. İş-Kur vasıtası ile de okullarda 60 Güvenlik Görevlisi ile 350 temizlik görevlileri işlerine başladı” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021