SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » ‘Gönüllü hayvan sever kimlik kartı’

‘Gönüllü hayvan sever kimlik kartı’

A - +

Aksaray Haberleri - 03.04.2015 - 16:15

‘Gönüllü hayvan sever kimlik kartı’

Sokak Hayvanlarının korunmasına çok büyük önem veren Aksaray Belediyesi, hayvan severlere yönelik düzenlenen eğitim seminerine ev sahipliği yapıyor.

İl Çevre Hayvanları Koruma Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Aksaray Belediyesi organizesinde Aksaraylı hayvan severlere yönelik hayvanlarla ilgili eğitim semineri düzenleniyor.

Aksaray’da ilk kez düzenlenen Eğitim seminerine, Orman ve Su İşleri Mühendisi Mustafa Çıracı ile hayvan severler katıldı.

Somuncu Baba Külliyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerinde Orman ve Su İşleri Mühendisi Mustafa Çıracı, hayvan severlere hayvan hakları konusunda eğitim verdi.

Çıracı “Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunmasıyla ilgili açıklamasında “ Güçten düşmüş hayvanların ticari ve gösteri amaçlı ve herhangi bir şekilde binicilik ve taşımacılık amacıyla çalıştırılamaz.” dedi.

Çıracı “ Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorunladırlar.” şeklinde konuştu.

Çıracı, “Ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunmasıyla ilgili yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programlarına katılarak sertifika almakla yükümlüdürler.” dedi.

Yetkililer, Aksaray Üniversitesi’nden üç, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden iki, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden de bir eğitimcinin 5 gün süreyle düzenlenecek eğitimlere katkı sağlayacağını belirterek, ayrıca eğitim seminerine katılan hayvan severlere de ‘Gönüllü hayvan sever kimlik kartı verileceğini ifade ettiler.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021