SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Göktaş, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Göktaş, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

A - +

Aksaray Haberleri - 11.09.2018 - 11:06

Göktaş, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yılın ikinci çeyreğinde açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Dünya genelinde yaşanan ekonomi savaşlarının olduğu bir ortamda Türkiye’nin büyüme gösterdiğini ifade eden ATSO Başkanı Göktaş, yaptığı açıklama da; “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan rakamlar neticesinde ülkemizin yılın ikinci çeyreğine ilişkin olarak, yıllık bilançolara ve gelir tablolarına dayalı olarak üretim yöntemine göre hesaplanan bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH), zincirlenmiş hacim endeksiyle 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7,4 artış göstermiştir. Ayrıca Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,1 artarak 3 trilyon 106 milyar 537 milyon TL olmuştur. Gayrisafi yurt içi hasılada en yüksek payı 2017 yılında yüzde 17,6 ile imalat sanayi alırken, İmalatı, yüzde 11,9 ile toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı ve yüzde 8,6 ile inşaat sektörü izledi.

Yıllık gayrisafi yurt içi hasılada en düşük pay hane halklarının işverenler olarak faaliyetleri için gerçekleşmiştir. Mal ve hizmet ihracatı, 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirleme hacim endeksi olarak yüzde 4,5 ithalatı ise yüzde 0,3 artmıştır.

İşgücü ödemeleri, 2018 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19,4 artarken, net işletme artığı/karma gelir de yüzde 19,4 arttı. İşgücü ödemelerinin cari Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı geçen yılın aynı döneminde yüzde 36,5 iken bu oran 2018 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 36 oldu.

Net işletme artığı/karma gelirin payı ise yüzde 46,8 ‘den yüzde 46,1’e düşmüştür. Rakamlarında gösterdiği üzere ülkemiz onca oynana oyuna ABD tarafından başlatılan ekonomi savaşına karşın bile büyümeye çalışmaktadır.

Burada biz iş dünyasına düşen en büyük görev ise Devletimizin ve milletimizin yanında olarak çalışmak daha çok üretmek ve ürettiğimizi ihraç etmektir. Dünya artık ekonomi üzerinden bir savaş içerisine girmiştir.

Bu savaşlardan galip çıkmanın yolu ise üretimi artırmaktır. Sanayi’de Tarım ’da Hayvancılıkta Turizmde hangi sektör olursa olsun tek hedef üretmek ve pazarlamaktır. Devlerimizin iş dünyamıza sunduğu avantajlardan da faydalanarak Devlet – İş Dünyası birlikteliği ile Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmalıyız. Aksaray iş dünyası olarak biz üzerimize düşen görevi her daim yapacağız dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021