SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gençlere Referandum ve Yeni Hükümet Sistemi Anlatıldı

Gençlere Referandum ve Yeni Hükümet Sistemi Anlatıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 20.03.2017 - 13:19

Gençlere Referandum ve Yeni Hükümet Sistemi Anlatıldı

AK Parti Gençlik Kollarının düzenlediği ‘Genç Kürsü’ programına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, gençlere Referandum ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem ile bilgiler verdi.

Somuncu Baba Külliyesi Toplantı salonunda gerçekleşen Genç Kürsü programında açılış konuşması yapan Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Aktaş, “Biliyorsunuz ki önümüzdeki günlerde daha güçlü bir Türkiye için Referandum oylaması yapacağız. AK Parti Grup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz Hanım ve Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı’ya sorularınız varsa sorabilirsiniz. Buradaki amacımız değişiklik yapılacak anayasa maddeleri ve ülkemizde yaşanacak değişikler anlatılacak” diye konuştu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, başkanlık sistemi hakkında bilgi vererek, halkın daha güçlü bir ülke için karar vereceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini belediye sistemine benzeten Başkan Yazgı, “Şuan Belediyede her şey tek koldan yürütülüyor. Belediyede birden fazla belediye başkanı olduğunu düşünsenize. Belediye meclisi başkanı şuan benim ama başka bir başkan olduğunu düşünseniz. İşleri tamamen karışır. Benim dediğime diğer başkan olmaz diyebilir. Yada onun yapmak istediğine ben de olmaz diyebilirim. Ne olur o zaman? Çift başlılık olur. Ve şehrimize hizmet edemez noktaya geliriz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini işte tam böyle. Ama artık 16 Nisan referandumu ile bu çift başlılık ortadan kalkıyor. Koalisyon tarih oluyor. Ülkemiz kararlar çabuk ve hızlı alınarak ülkemizin daha güçlü ve istikrarla yönetilmesinin önü açılıyor” dedi.

Gençlere belediye hizmetleri anlatan Başkan Yazgı, Efor kavşağına yapılması düşünülen Battı- çıktı projenin tamamlandığını ve ihale çıkması halinde Mayıs Haziranda çalışmaların başlayacağını ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, değişecek anayasa maddeleri üzerinden gençlere konuştu. Milletvekili İnceöz, “16 Nisandan sonraki seçimlerde milletin önüne iki sandık konularak yasama ve yürütmenin ayrı ayrı seçilmesi sağlanacak. Böylece hükümet krizi tarihe karışacak. 7 Haziran’da bunu sağlamak mümkün oldu mu hayır. Düşünün ki, mevcut sistemde birinci partisiniz ama ne yazık ki hükümet kuramıyorsunuz. İşte biz de seçimlerden sonra Türkiye’nin böyle bir belirsizliği kaldırmaya zamanı yok diyoruz. Bu yüzden güçlü bir şekilde ‘Evet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“16 Nisan referandumunda güçlü bir ‘Evet’in çıkması, istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir” diyen İnceöz, “Sizlerin yaş ortalamasına baktığımızda siyasi krizleri hatırlamıyor olabilirsiniz. Sizler Türkiye’nin hep tek iktidarla yönetildiğini sanıyorsunuz. Oysa bu ülkede Cumhurbaşkanı, başbakana anayasa kitapçığı fırlattı. Krize neden oldu. Muhtıralar, e muhtıralar, neler oldu bu ülkede bir bilseniz. Böyle krizlerde hizmetler tamamen duruyor, yatırımlar duruyor. Ekonomi pamuk ipliğe bağlı gibi hassas konuma geliyordu. Ama artık öyle olmayacak. Yasama ve yürütme tek koldan, istikrarlı bir şekilde sürecek” diye konuştu. Karşılıklı soru cevaptan sonra toplantı son buldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021