SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gemi Adamlarına Sınav Tarihi Şoku

Gemi Adamlarına Sınav Tarihi Şoku

A - +

Aksaray Haberleri - 01.07.2015 - 14:59

Gemi Adamlarına Sınav Tarihi Şoku

Gemilerde çalışabilmek için yapılan sınavlardan Gemi Adamları Sınavına girmek için Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelen vatandaşlar, sınav tarihinin değişmesi üzerine mağdur olduklarını ifade etti.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Gemi Adamları Sınavlarına Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Kabotaj Bayramı nedeniyle sınavın ertelendiğini öğrenince şaşkınlık yaşadı. Kendilerine hiçbir tebligat yapılmadığını iddia eden Emre Mercan isimli vatandaş, Liman Başkanlığının Kabotaj Bayramı dolayısı ile sınav yapamayacaklarını söylediğini belirtti. İzmir’e güç bela işlerinden izin alarak geldiklerini ifade eden öğrenciler, sınav tarihinin bir sene öncesinden belirlendiğini ve tarihin Kabotaj Bayramı ile aynı güne denk getirilmesine anlam veremediklerini söyledi.
“İZMİT LİMAN BAŞKANLIĞI ‘SINAVIN AKTİF’ DİYOR”
Sınava girecek kişilerden 28 yaşındaki Emre Mercan, “Kocaeli’den geliyorum. 1 ve 2’sinde sınav tarihi olduğuna dair belgelerimiz var. Bugün 6.30’da indik. İzmir Liman Başkanlığının önüne geldik. İzmir Liman Başkanlığı Kabotaj Bayramından dolayı sınav yapamayacaklarını söyledi. Ben sınav belgemi gösterdim. Bize herhangi bir tebligat gelmedi, haber verilmedi. İzmit Liman Başkanlığını arıyorum onlar da sınavımın aktif gözüktüğünü ve bugün sınava girmem gerektiğini söylüyor. Ancak, İzmir Liman Başkanlığı sınavı ayın 3’üne ertelediklerini belirtiyor. Böyle bir şey olabilir mi?”
“MADDİ DURUMUM YOK SINAVA GİRMEYECEĞİM”
Yedi saatlik yoldan geldiğini ve maddi durumunun iyi olmadığını belirten Mercan, sözlerine şöyle devam etti: “Mağdur durumdayız. 7 saatlik yoldan geliyoruz. Maddi durumumuz yok, kalacak yerimiz yok. Sınava girmeyeceğiz. İzmit’e geri dönmeyi düşünüyorum. 45 TL sınav harcı yatırmıştım ama sınava girmeyeceğim. Hepimiz geldik sabah şu an mağdur durumdayız. Sınav tarihi 1 seneden önce belirleniyor, öğleden sonra sınava tabi tutabilirlerdi.”
“CEBİMİZDE PARA YOK, NİYE TEBLİGAT YAPILMADI?”
Sınava Trabzon, Samsun, Uşak, Bursa gibi illerden gelenler olduğunu ve kendisinin de Balıkkesir’den geldiğini belirten Taner Mert de, şunları söyledi: “Mağdur durumdayız. Balıkkesir’den geldim. Yani ne yapacağımızı bilmiyoruz, cebimizde para yok. Otele gitsek, otel 150 TL istiyor. Neden tebligat yapılmadı? Mağdur durumdayız. Ben mecbur gireceğim sınava. Biz de denizden kazanıyoruz ekmek paramızı mecbur yani.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021