SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Geçmeyen ağrılara ilaçsız çözüm:Nöralterapi

Geçmeyen ağrılara ilaçsız çözüm:Nöralterapi

A - +

Aksaray Haberleri - 28.11.2018 - 12:35

Geçmeyen ağrılara ilaçsız çözüm:Nöralterapi

Uzm.Dr.Semiha ülkü Gül; Nöral terapi dengesini yitirmiş kısaca hastalanmış olan bedenin otonom sinir sistemini düzenleyen bilimsel bir tedavi yöntemidir .Nöralterapi Almanya başta olmak üzere Avrupa ve ABD’de yaygın uygulanan bir tedavi şeklidir. İsviçre Bern Üniversitesinde Nöralterapi Anabilim dalı dahi vardır. Türkiye’de ise bu tedavi şeklini altı yıl öncesine kadar sadece Almanya’da bulunmuş ve eğitimini almış hekimler uygulamaktaydı. Ancak altı yıldır Türkiye’de de yan etkilerinin olmaması ve alınan olumlu cevaplardan dolayı daha yoğun bir şekilde hekim tarafından da hasta tarafından da tercih edilen bir tedavi yöntemi olmuştur. Her geçen gün bu tedaviye ilgi gösteren ve eğitime katılan hekimlerin sayısı artmaktadır. Nöralterapi bozulmuş, dengesini yitirmiş olan otonom sinir siteminin tekrar eski dengesine kavuşmasını sağlar.Otonom sinir sistemi bedenimizin tamamını kapsayan bir ağdır ve Nöral terapi bu ağı onarır. Dolayısyla bütün bedene şifa olur. En temel yapı taşımız olan hücrenin elektiksel potansiyelini ,hücreler arası sıvı ve sinirler oluşturur. Hastalıkların ve özellikle kişiyi yaşamından bezdiren ağrıların ana sebebi OTONOM SİNİR SİSTEMİNİN BİO-ELEKTİRİKSEL hasarlara maruz kalmasıdır. Yaşam döngüsü içinde bir çok kez yaşadığımız mikrobik hastalıklar, fiziksel ve ruhsal travmalar , kazalar, bio-elektriksel sorunlara sebep olur. Bio-elektriksel sorun demek günlük yaşamadan şu örnekle açıklanabilir. Çok soğuk karlı bir kış gününde aniden kesilen elektriğin ısınma ve ısıtma niteliklerini devre dışı bırakmasıdır. Isınma sürekliliği sağlanamayan mekan ,ısıtılmış halinin dakika dakika ısı kaybederek dış mekan ısısına ulaşır.bu az yada çok zaman alır ama mutlaka ısı düşer. Ve siz iç mekan için uygun olmayan bir ısıda orada yaşamak zorunda kalırsınız. Bu bedeniniz için uygun değildir. Bu uygun olmayan koşullar süreklilik arz ettiğnde beden hastalanır. Nöral terapi ,bu kesintiye uğramış bio-elektriksel hasarı enjeksiyonlar yolu ile uyararak otonom sinir sistemini onarır. Cilde yapılan iğneler yanısıra organlara, vücuttaki tüm yara ve ameliyat izlerine uygulama yapılmaktadır. Eklem rahatsızlıklarında eklem içi uygulamalar gerekebilmektedir. Uygulamalarda genellikle ince, küçük insülin iğne uçları kullanılmaktadır. Temeli bu kadar basittir. Ve şifa da bu basit olanın içindedir.

NÖRAL TERAPİNİN YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

* Doğal bir tedavi olarak kabul edilen nöral terapi ilaç tedavisi değildir.

* İğnelerdeki kısa etkili lokal anestezik maddenin otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır.

* İğne cilde yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağında yayılır ve eskiden kalmış sinir hasarları bio- elektriksel olarak düzeltilir.

* Nöral terapi bazı hekimler tarafından vücuda yapılan iğne tedavileri ile karıştırılmamalıdır. Diğer tedavilerde dokuya ilaç verilir. Nöral terapide ise iğneler çoğunlukla cilde yapılarak olumlu uyarı oluşturulur.

NÖRAL TERAPİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Nöral terapi, çoğunlukla çaresiz, ilaç tıbbında çözüm bulamamış hastaların tercih ettiği bir tedavi metodudur. Hasta veya hasta yakını bir şekilde nöral terapiyle tanıştıktan sonra yeni gelişen durumlarda nöral terapiyi ilk tercih olarak kullanır. Nöral terapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her hastaya uygulanabilir.

* Hamile ve emziren annelerde uygulanabilir.

* Tansiyon, şeker, kalp vb. hastalıklar ve hastanın kullandığı ilaçlar tedaviye engel değildir.

* Anti-koagülan (kan sulandırıcı) ilaç kullananlarda bazı uygulamalarda dikkatli davranılmalıdır.

* Nöral terapi sadece myastenia graves kas hastalarında uygulanmaz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021