SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gebe Sınıfında Eğitimler Devam Ediyor

Gebe Sınıfında Eğitimler Devam Ediyor

A - +

Aksaray Haberleri - 15.02.2017 - 17:44

Gebe Sınıfında Eğitimler Devam Ediyor

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetinin yanısıra eğitim hizmetleri de vermeye devam ediyor.

Nisan 2016 tarihinde hizmet vermeye başlayan gebe sınıfında, 2016 yılında 435 anne adayına, gebeliğin fizyolojisi, gebelik oluşumu, gebelik takibi, gebelikte beslenme, güvenli annelik, doğum süreci, hamilelik yogası ve doğum çantası hazırlama, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek ve lohusalık bakımı, aile planlaması ve doğru nefes alma teknikleri konusunda eğitim verildi.

Gebe eğitimleri, Aksaray Eğitimi ve araştırma Hastanesinin Ş.Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde, uzman hekim ve uzman ebeler tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Himmet Durgut konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; anne adaylarının sağlıklı bir bebek sahibi olması için eğitime önem verdiklerini, Nisan 2016 itibariyle anne adaylarına gebeliğin fizyolojisi, gebelik oluşumu, gebelik takibi, gebelikte beslenme, güvenli annelik, doğum süreci, hamilelik yogası ve doğum çantası hazırlama; hastanemizde bulunan anne otelinde kalan annelere de, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek ve lohusalık bakımı, aile planlaması konularında eğitim verildiğini belirtti.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Cengizhan Kılıçaslan da:“Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimleri, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak önemsiyoruz. Ş.Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde, anne adaylarına; Gebeliğin fizyolojisi, gebelik oluşumu, gebelik takibi ve sıkça sorulan sorular, gebelikte beslenme, güvenli annelik, doğum süreci, hamilelik yogası ve doğum çantası hazırlama, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek ve lohusalık bakımı, aile planlaması gibi konuların da eğitimlerimiz tüm hızı ile devam ediyor. 2016 yılında 425 gebeye bu eğitimleri verdik. Anne otelimizde kalan annelere de lohusalık programı dediğimiz anne sütü ve emzirme teknikleri, genel bebek bakımı, kişisel hijyen ve kalça ultrasonu eğitimleri veriyoruz. Eğitimlerimiz uzman hekim ve uzman ebeler tarafından verilmektedir” dedi.

Anne adaylarına “Yoga” eğitimi

Ayrıca, Ş.Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde bulunan gebe sınıfında, sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci için anne adaylarına “Yoga” eğitimi de veriliyor.

Gebe sınıfı sorumlusu Ebe Öznur Tarım Çalışkan tarafından verilen “Yoga” eğitimleri hafta içi her gün 15.00-16.00 saatleri arası gebe sınıfında gerçekleştiriyor.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirme açıklaması yapan ebe Öznur Tarım Çalışkan; “Hamilelik döneminde doğru nefes ve esneklik, anne ve bebek sağlığı için büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir doğum süreci için doğru nefes almayı öğreten Hamilelik Yogası, anne adayını bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak güçlendiriyor. Ancak anne adaylarının haftanın bir günü yoga eğitimine katılması yeterli” dedi.

Gebelik sürecinde anne adayının vücudunda pek çok hormonal, fiziksel ve psikolojik değişiklikler olduğunu ifade eden ebe Öznur Tarım Çalışkan; hamilelik yogasının faydalarını da şu şekilde sıraladı.

*Hamilelik Yogası anne adayının fiziksel kondisyonunu arttırır..

*Hamileliğe bağlı duruş bozukluğunu ortadan kaldırır.

*Doğru nefes alma tekniklerini öğretip solunum ve dolaşım sistemini güçlendirir,

*Gebeliğe bağlı bulantı ve kusmaları azaltır,

*Hamileliğin son dönemlerinde bacaklarda oluşan krampları azaltır.

*Karın kaslarını güçlendirir. Doğumu kolaylaştırır.

*İştahın kontrol altına alınmasını sağlayarak, hamilelik kilosunun önüne geçer,

*Stresi ve bedende biriken öfkeyi azaltıp, hoşgörüyü attırarak özel dönemini en iyi şekilde geçirmesini sağlar.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021