SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazetecinin Buruk Bayramı

Gazetecinin Buruk Bayramı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.01.2016 - 13:51

Gazetecinin Buruk Bayramı

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, 10 Ocak 1962`de yürürlüğe giren ve çalışan gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın, gazetecilerin patronlara bağlı kalmadan özgürce ve sadece toplumun yararlarını gözetecek şekilde mesleklerini yapmalarına imkan sağladığını ifade etti.

Sarıkaya, acıklamasında sözlerine şu şekilde devam etti; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü bir bayram olarak kutlarken, bugün sadece üzüntü ile ve özleyerek hatırladığımız günler olarak yaşıyoruz. Medya sektörünün finansal ve teknolojik gelişmesi, çalışanlarına refah ve özgürlük getireceğine, maalesef sosyal güvenlikten yoksun ve sendikasız bir çalışma hayatı getirmiştir. Böyle bir ortamda `Çalışan Gazeteciler Bayramı`ndan söz etmek ne derece doğru olacaktır?

Sarıkaya, Basın özgürlüğünün tesisine esas oluşturması açısından kişilerin haber alma hakkının korunması, ancak gazetecilerin rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarının temini ve gazetecilere yönelik tehdit, şantaj ve saldırıların sona erdirilmesi ile mümkün olabilir.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021