SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazetecilik Öğrencileri Medyaya Yeni Bir Soluk Kazandıracak

Gazetecilik Öğrencileri Medyaya Yeni Bir Soluk Kazandıracak

A - +

Aksaray Haberleri - 24.05.2017 - 10:36

Gazetecilik Öğrencileri Medyaya Yeni Bir Soluk Kazandıracak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İletişim Fakültesi’nin, bu yıl Gazetecilik Bölümü ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacağını, YÖK’ün 40 öğrenci alımına onay verdiğini söyledi.

40 rakamının henüz yeni bir bölüm için son derece iyi bir rakam olduğunu kaydeden Prof. Şahin, “İki yıllık görev süremiz içinde yaptığımız girişimlerin ardından, kâğıt üzerinde kurulu olan bu Fakültemizi de aktif hale getirdik. İnşallah bu yıl 40 öğrenci alacağız. İlk etapta Gazetecilik Bölümüyle çalışmalara başlıyoruz. Sonra peyderpey diğer bölümlerimizi de aktif hale getireceğiz” dedi. Gazetecilik Bölümü’nün özellikle yerel medyaya büyük katkı sağlayacağını, burada yetişecek öğrencilerin medyaya yeni bir soluk kazandırabileceğini kaydeden Şahin, “Gazetecilik Bölümünü, yereldeki medya yöneticilerimiz de büyük bir heyecan içerisinde beklemekteydi. Yaptığımız hemen her görüşmede, bölümün son durumu hakkında istişarelerde bulunmaktaydık. Üniversite olarak üzerimize düşen ödevleri yerine getirdik ve YÖK’e öğrenci alımı için müracaatta bulunduk. Çeşitli değerlendirmelerin ardından bu müracaatımız olumlu karşılandı. Bölüm, alaylı ve mektepli buluşmasını da sağlaması açısından önem arz etmektedir” dedi.

Rektör Şahin, bu bölümde gerek Aksaray, gerekse Türkiye medyasına kalifiye elemanlar yetiştirileceğini ve sektöre önemli değerler kazandırılacağını belirtti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021