SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazeteciler Birliği’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Gazeteciler Birliği’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 30.08.2015 - 13:33

Gazeteciler Birliği’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

1071’de Malazgirt’te başlayan büyük vatan mücadelesinin son büyük savaşının simgesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünü kutladıklarını belirten Başkan Sarıkaya, “ 30 Ağustos, yıllar boyunca Balkanlar’da, Filistin’de, Kafkasya’da, Çanakkale’de savaşmasına rağmen, vatanını savunmaktan vazgeçmemiş, Anadolu’yu “Ya İstiklal ya ölüm” diyerek savunmuş büyük milletimizin zafer destanıdır. 1922’de Büyük Taarruz’a kumandanlık eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte canlarını vatana siper eden tüm kahramanları minnetle anıyorum” dedi.

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya mesajında şu ifadelere yer verdi: “ Çanakkale’den sonra Büyük Taarruz’da “hasta adam” denilen bir millet şahlanmış ve dünyanın en güçlü ordularını hizaya getirmiştir. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Arnavut, Boşnak, Arap, Alevi, Sünni denilmeden, Türk bayrağı altında kader birliği edilerek omuz omuza verilen mücadele istiklali, istikbali ve Türkiye Cumhuriyeti’ni doğurmuştur. Tarihin önemli bir dönüm noktası olan bu zafer; milli birlik ve beraberlik ile tek vücut olmuş bu milletin ve şanlı ordusunun gücünü tarihte eşine az rastlanır şekilde tüm dünyaya göstermiş ve bütün mazlum milletler için istiklal ateşini yakmıştır. Omuz omuza verilen mücadelenin ruhu ile Türkiye son yıllarda büyük bir gelişme göstererek bölgesinin en güçlü ve lider ülkelerinden birisi olmuştur. Türkiye’nin güçlenmesinden rahatsız olanlar yıllarca uyguladıkları karanlık oyunlarını bir kere daha sergilemeye başlayarak, ülkemizi kaos ve istikrarsızlık içine sürüklemek üzere bilinen bölme oyunlarını yeniden sahneye koymuşlardır.”

Açıklamasında, “Türkiye’yi zayıflatmak ve bölmek isteyenler cevaplarını 93 yıl önce olduğu gibi bir kez daha alacaklardır” diyen Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya, “ Türk milleti, o günlerde cephede toprak üzerinde uyuyarak savaşı yöneten Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının aziz hatıralarını her zaman saygıyla yaşatmaya devam edecektir. Kurtuluş Savaşı’nda iki binden fazla şehit vermiş olan Antalya da, 30 Ağustos’un hatırasına ve Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin anlamına tam olarak sahip çıkarak daha büyük hedeflere hep birlikte yürüyecektir. Bu inançla Türk Milleti’nin ve bütün Antalya’nın Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Paşa ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet; gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021