SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Gazeteciler Birliği’nden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Gazeteciler Birliği’nden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.01.2015 - 11:45

Gazeteciler Birliği’nden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar SARIKAYA, basınsız bir demokrasinin düşünülemeyeceğini bildirdi.

SARIKAYA, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu kaydederek, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirtti.

Günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade eden Sarıkaya, ”Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünde, basının milleti doğru bilgilendirmesinin ve demokrasinin geliştirilmesine dönük katkılar sağlamasının, son derece önemli olduğunu vurgulayan Sarıkaya, bu çerçevede demokrasinin her türlü vesayetten arınarak standartlarının yükseltilmesi, daha sivil, daha çağdaş bir devlet yapılanmasının tesisi yönünde basının sorumluluk üstlenmesinin son derece önemli olduğunu kaydetti.

Sarıkaya, mesajında şu görüşlere yer verdi:

”Kaldı ki, medyanın özgürlüklerin daraltılmasına dönük yasakçı bir anlayışta değil, özgürlüklerden yana ve özgürlüklerin genişletilmesini savunur bir yaklaşım içinde olması, esasen çağdaş dünyada basının en önemli yayıncılık ilkeleri arasında yer almaktadır. Öte yandan, günümüzde birçok basın mensubu meslektaşım çok zor koşullar altında görev yapmakta ve mesleğinin doğası gereği büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle dünyanın değişik kriz bölgelerinde ve çatışma ortamlarında görev yapan birçok gazetecinin zaman zaman ağır bedeller ödemekle karşı karşıya kalması son derece üzücüdür. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi ve editoryal bağımsızlığının hem kurumsal hem de yasal çerçevede, bütün boyutlarıyla sağlanması olmak üzere, her konuda rahat, özgür, bağımsız ve güvence altında görev yapması, hepimizin ortak dileği ve sorumluluğudur. Bu durum, aynı zamanda çağdaş bir demokrasinin de en önemli gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021