SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Futbol Federasyonu anaokulu ve mini sahalarının yapımını üstlendi

Futbol Federasyonu anaokulu ve mini sahalarının yapımını üstlendi

A - +

Aksaray Haberleri - 16.06.2015 - 15:19

Futbol Federasyonu anaokulu ve mini sahalarının yapımını üstlendi

Türkiye Futbol Federasyonu, hafif zihinsel engelli çocukların erken yaşta eğitim ile hayata adapte edilmesinin amaçlandığı bir proje için Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) ile protokol imzaladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Beykoz-Riva’daki merkez binasında gerçekleştirilen protokol kapsamında, Aksaray ve Eskişehir’deki iki özel eğitim anaokulunun ve mini sahaların yapımını üstlendiği bildirildi.

Protokol törenine TFF Başkanı Yıldırım Demirören TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile öğrenciler katıldı.

TFF olarak iki özel eğitim anaokulunun ve futbol sahasının yapımını üstlendiklerini belirten Demirören, yapılacak anaokulları ve mini sahalar için toplam 2 milyon 300 bin liralık bir fon temin ettiklerini bildirdi.

Bu okullara devam edecek engelli çocukların, erken yaşta alacakları özel eğitim sayesinde, hayata dezavantajlı başlamaktan büyük ölçüde kurtulacağını vurgulayan Demirören, “Federasyonumuzun, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturan engelli vatandaşlarımıza ve onların sorunları için çalışmalarını hepiniz biliyorsunuz. Bu konuda farkındalık yaratmayı, öncü olmayı her zaman borç bildik. Bize göre futbol sadece rekabetçi bir oyun değil aynı zamanda birlik ve dayanışmaya, takım olmaya, toplum olmaya yönelik büyük bir çağrıdır. O yüzden sosyal sorumluluk denince futbol hemen öne çıkar ve her zaman çıkmalıdır, buna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

TOGEM-DER Başkanı Gülbaran da kendilerine verilen bu destek nedeniyle TFF’ye teşekkürlerini sundu.

Protokolün imza töreninde Gülbaran ile Aksaray ve Eskişehir illeri milli eğitim müdürlerine üzerinde isimlerinin yazılı olduğu milli takım formaları hediye edildi.

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal protokol töreninde yaptığı konuşmasında katkılarından dolayı TFF ve TOGEM-DER’e teşekkür etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021