SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Fore Kazık Çalışmasında Sona Yaklaşıldı

Fore Kazık Çalışmasında Sona Yaklaşıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 19.10.2017 - 11:54

Fore Kazık Çalışmasında Sona Yaklaşıldı

Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak Piri Mehmet Paşa Alt Geçit projesinde çalışmalar devam ederken alt geçit köprü inşaatı yavaş yavaş şekil almaya başladı. Ayrıca köprünün sağlam temel üzerine inşası için yaklaşık 2 aydır süren fore kazık çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Piri Mehmet Paşa Alt Geçit köprüsünde fore kazık uygulamasının yanında duvar kalıpları ve hafriyat çalışmaları devam ediyor. Köprü inşaatı güzergâhı üzerinde yer alan Kanalizasyon, Su, Elektrik, Telekom, Doğalgaz gibi alt yapı hizmetlerinde ana hatlarının uygun yere taşınarak deplase edildi.

Sahada ki çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlayarak devam ediyor diyen yetkilier; “Kazık yapılırken, kuyulardan çıkan sular, akşam saatlerinde sahayı kullanılamaz hale getirmektedir. Kazık imalatları bittikten sonra, gece vaktinde sahanın tekrar kullanılabilir hale getirilmesi için kamyon ve kepçe yardımıyla saha ıslah çalışmaları yapılmaktadır. (Çamur yüzeyin toplanıp sahadan uzaklaştırılması ve malzeme serimi vs.) Çalışmalar kontrollü bir şekilde sürmektedir.”

İNŞAAT SAHASINA YAYA KÖPRÜSÜ KURULDU

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, zaman zaman inşaat sahasında yaptığı inceleme sırasında karşılaştığı vatandaşların isteklerini dinlemişti. Halktan yoğun olarak sahaya yaya köprüsü kurulması talebi gelmişti. Başkan bu talebi göz ardı etmedi. En kısa ve uygun zamanda bölgeye yaya köprüsü kurulması talimatını vermişti.

Yaya köprüsü geçtiğimiz hafta inşaat sahasına kuruldu. Vatandaşlar köprüyü kullanırken bir taraftan da çalışmaların ve inşaatın ne aşamada olduğunu görmeye başladılar.

Köprünün yapılabilmesi için öncelikle köprünün konulacağı yerin hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Bu süreç ise şu şekilde işler:

– Sahada ki deplase işlerinin yapılıp, kazık imalatlarına başlanması

– Köprünün konulacağı yerde ki kazık imalatlarının tamamlanması

– Tamamlanan kazık imalatlarının üzerine başlık kirişi ve parapet imalatlarının yapılması

– Ve son olarak köprünün parapetlerin üzerine yerleştirilmesi.

– Ayrıca sahada çalışmakta olan kazık makineleri ve vinçlerin boyutları 30 metreye kadar ulaşmaktadır. Köprünün bir tarafında ki işler bitirilmeden, hem köprüyü yerine koyup hem de bu makineleri köprünün diğer tarafına ulaştırmak ise makinelerin boyutlarından dolayı imkânsızdır

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021