SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Filistin ve Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimizdir

Filistin ve Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimizdir

A - +

Aksaray Haberleri - 29.01.2020 - 10:00

Filistin ve Kudüs Bizim Kırmızı Çizgimizdir

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Trump’ın Kudüs’e ilişkin açıklamasına yönelik, “Dün olduğu gibi bugün de ve daima kırmızı çizgimiz olan Kudüs, İslam dünyasının kalbi ve Filistin devleti’nin başkentidir” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ABD Başkanı Donald Trump’ın, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs’ün, İsrail’in “bölünmez” başkenti olarak kabul edileceğine yönelik açıklamasını, pervasızlık ve hukuksuzluk olarak değerlendirdi.

Kudüs’ün, İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devleti’nin ebedi başkenti olduğuna vurgu yapan Başkan Altınsoy, “Bugün insanlığın kadim şehri ve İslam’ın ilk kıblesi Kudüs haksızca bir teşebbüsle karşı karşıyadır. İnsanlığı, kadim geleneği, uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış Kudüs’ü, Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir. Bilinmelidir ki; Kudüs, Filistin devletinin ebedi başkentidir.”

Kudüs’ün, Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayan Başkan Altınsoy, “İsrail’in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz. Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağız. Filistin topraklarında bağımsız Filistin için çalışmaya devam edeceğiz. İşgal politikalarına son vermeden Orta Doğu’ya barış gelemez” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021