SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Felsefe Tartışmalarında Demokrasi Anlatıldı

Felsefe Tartışmalarında Demokrasi Anlatıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 16.10.2015 - 10:49

Felsefe Tartışmalarında Demokrasi Anlatıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi tarafından 5’incisi düzenlenen “Felsefe Tartışmaları” isimli programda, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Neşet Toku, “Demokrasi ve Eleştirileri” konulu bir sunum yaptı.

Demokrasinin seküler zeminde tanımlandığını ve öyle de olması gerektiğini söyleyen Prof. Toku, demokrasi yokken monarşiler ve aristokrasilerin olduğunu söyledi. Aristokrasilerde, insanların bir kısmının doğuştan aristokrat, diğer kısmının ise köylü olduğunu ve bunların değişmediğini ifade eden Toku, “Köylülerin aristokrat olmaları söz konusu olmadığı gibi, aristokratların da köylü olması söz konusu olamıyor. İnsanların eşitliğinin kabulü, böyle bir yapımın değişimiyle ilgilidir” dedi. Klasik demokrasiler söz konusu olduğunda da, modern demokrasiler söz konusu olduğunda da, eşitlik eksenindeki siyasal organizasyonların anlaşıldığını ifade eden Dekan, demokrasinin Yunanca bir kavram olduğunu ve iktidarın halk tarafından belirlenmesi olarak anlaşıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Neşet Toku, Fakülte Konferans Salonu’ndaki sunumunun ardından, öğrenci ve akademisyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021