SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Fazla Kilolardan Kurtulun

Fazla Kilolardan Kurtulun

Fzt.Abdullah Güdendede

Fzt.Abdullah Güdendede

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 20.04.2015 - 14:05

Günümüz insanının en büyük sorunlarından biride kilolardır. Çoğu faktörün bir araya gelmesiyle ve vücut yatkınlığının de etkisiyle artan kilo psikolojik açısından olduğu kadar sağlık açıdan da bireyi olumsuz etkilemektedir. Beslenmedeki bozuklukla birlikte yaşamı kısıtlaması, çeşitli hastalıklara sebep olması ya da zemin hazırlaması ve ileriki evrelerinde tedavisinin uzun bir süreç gerektirmesi önemli bir sorun olduğunu gösteriyor. Obezite dendiğinde aklımıza vücudumuzdaki yağ oranının artması gelir. Özellikle beden kütle indeksi dediğimiz kilonun boyun karesine bölünmesiyle elde edilen sayısal değerin 25 ten büyük olması obez olma açısından riskli bölgeye girildiğinin göstergesidir.

Kilo almada temel mekanizma alınan enerjinin harcanandan çok olmasıdır. Tabi bu tek başına açıklayıcı değildir. Bununla birlikte genetik yatkınlık, yaşın artması, kadın cinsiyette olma, fiziksel aktivitede azalma olması, alkol tüketimi ve sigarayı bırakma da risk faktörlerindendir. Bütün bu faktörler ve özellikle günümüzde fast food(hazır yiyecekler) tarzı beslenmenin artması erken yaşta fazla kilo almaya neden oluyor. Kiloların alınması kolayken verilmesi kısmı ise tam aksine çok zordur. Özellikle aşırı kiloların artık hayatımızı kısıtlamaya başladı dönemler ve estetik kaygılar bir süre sonra nasıl kilolarımdan kurtulabilirim sorusunu gündeme getirir. Zorlu bir diyet, fiziksel aktivite ile uzun sürecek bir tedavi gözü korkuttuğu için en kolay yoldan nasıl bu sorunun üstesinden gelebilirim diye düşünürken, tv ve internet gibi ortamlarda kolay zayıflamak için satılan ilaç, bitki karışımları imdadımıza yetişir!!! Sürekli olarak bu tür şeylerden uzak durulması konusunda halkımız uyarılsa da kolay yol olduğunun düşünülmesi tercih edilmesine sebep oluyor.

Kolay yoldan zayıflama diye satılan karışımlar sonradan birçok sağlık problemine yol açmaktadır. Bunlar yerine özellikle sağlık bakanlığı onayını almış ürünlerin tercih edilmesi ve daha da önemlisi bir uzmanla görüşülerek tedavinin planlanması en doğru olanıdır. Günümüzde obezite tedavisinin uzun bir süreci kapsaması çoğu insanın tedavi sürecini tamamlayamamasına yol açmaktadır. Bu nedenle koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilmekte ve öncesinde neler yapılabileceği noktasında bilinçlendirme yapılmaktadır. Hipokrat’ın dediği gibi “Zararlı şeyleri azaltmak, faydalı şeyleri çoğaltmaktan daha iyidir.” Bu ilkeye göre yaşamak sağlığımızı korumanın en etkili yoludur.

Obezite tedavisinde ise günümüzde diyetin yanı sıra fiziksel aktivitelerin düzenlemesi, egzersiz reçetesi, psikolojik destekler uzmanları tarafından bireye özel verilmekte ve takibi noktasında hasta bilinçlendirilmektedir. Bunun yanında uyguladığım modern Çin tıbbi yöntemleri ile haftalık seanslarla iştah kesilmesi ve psikolojik rahatlama birlikte fiziksel aktivite ekleyip kilo verme konusunda büyük başarı yakaladık. Basit bir şekilde yapılan bu yöntem sayesinde artık fazla kilolar ve dayanılmaz diyet uygulamaları insanların korkulu rüyası olmaktan çıkmış durumdadır. Tek yapmanız bizimle iletişime geçmektir. İyi bir değerlendirme ve uygulayacağımız yöntemlerle kendinize bir sihirli değnek değmiş gibi hissedeceksiniz.

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021