SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Et Reyonları Denetleniyor

Et Reyonları Denetleniyor

A - +

Aksaray Haberleri - 05.08.2015 - 17:35

Et Reyonları Denetleniyor

Aksaray İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube ekipleri tarafından Aksaray’da bulunan kasaplar ve marketlerin et reyonları denetimleri devam ediyor.

Aksaray İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, ‘5996 sayılı”Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve vatandaşa güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Ekipleri tarafından İl genelinde bulunan kasaplar ve marketlerin et reyonları yıl içerisinde Kontrol planı ve risk esaslı olmak üzere rutin olarak denetlenmektedir.

2015 yılı ilk 6 aylık dönemde kasap, şarküteri, dönerci ve lokantalara yönelik 187 denetim yapılmış, 45 et ve et ürünü numunesi alınmış, olumsuzluğu tespit edilen 2 işletmeye 5.856 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca et ve et ürünleri satan ve işleyen işyerleri çalışanları ve sahiplerine yönelik, yasal düzenlemeler ve hijyen konularında bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde;. kasaplardaki genel hijyen şartları, satılan etlere ait kesim raporu, izlenebilirlik, soğuk zincir şartlarının uygunluğu ve karkas etlerde resmi damga kontrolü ve et ve et ürünleri tebliğine uyulması konularına önem verilmekte,.eksiklik görülen konularda kasaplar ve market sahiplerine uyarı ve yasal işlem uygulanmaktadır.

Ayrıca yapılan denetimlerde et ve et ürünlerinden numuneler alınarak tür tayini ve tebliğe uygunluk açısından analiz edilmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmektedir.Laboratuvarlardan gelecek sonuçlara gore de işlem yapılacağı bildirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021