SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Et ithali hayvancılığı geliştirmez

Et ithali hayvancılığı geliştirmez

A - +

Aksaray Haberleri - 18.10.2017 - 13:46

Et ithali hayvancılığı geliştirmez

Aksaray Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Önder YILDIZ; Türkiye’de et ithali gündeme gelmiştir . Et ithali çözüm müdür?
Hayvancılığa katkısı var mıdır?
Bunlara bakılmadan alınan kararlar sağlıklı değildir.
Çünkü sayın bakan ithale karşı olduğunu ve üzüntü duyduğunu zaman zaman açıklamaları olmasına rağmen et ithali kararını almıştır. Biz ve üreticiler et ithalinin kolaycı yol olduğunu ve Sayın Bakanın çözüm makamında bulunduğunu ithalden ziyade hayvancılığın gelişmesi ve üretimin artması için gayret göstermesi ve çözüm bulması gerekir.
Biz oda olarak;
Et ithalinden ziyade hayvancılığı cazip hale getirip hayvancılıkla uğraşan insan sayısının arttırılması, bunun için de aile işletmelerini çoğaltmak ve aile işletmelerine desteklemede cömert davranması gerekir. Çünkü ithalin et fiyatlarını düşürülmeyeceği ve et ithali yapan firmalarını daha fazla zengin yapacağı et üreten ve tüketen kesimin mağdur olmaya devam edeceği bilinmelidir.
Veteriner Hekimleri Odası olarak Bakanlığın et ithalinden vazgeçilerek aile işletme sayısını artırmak, aile işletmesi kuranlara destekleme oranlarının yüksek tutmalı girdileri düşürmek ucuz uzun vadeli krediler vermek gibi tedbirlerle üretimi arttırmak gerekir.
Geçmiş dönemlere bakıldığında hayvan ve hayvansal materyal üretiminde sadece üretici ve tüketici mağdur olmuş bunun yanında bunun yanında azınlık bir grup ithal yapanlar kazanmıştır. Beş bin ton et ithali açıklanınca üreticinin elindeki hayvanların kargas kilogram fiyat 26,5 TL/kg iken kg/23-24 TL düşmüştür. Türkiye de yansımadığı gibi kasaplarda ve marketlerde kg fiyat 45 TL ve daha fazladır. Üretici ve tüketici düşünülüyorsa et ithalinden vazgeçilmesi dileklerimizle tüm üreten ve tüketen kesime uygun bir hayvancılık politikasının izlenmesi gerekmektedir.
Türkiye de üreten ve tüketen kesime bol kazançlı sağlıklı yaşam dileriz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021