SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil’de Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü kutlandı

Eskil’de Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü kutlandı

A - +

Aksaray Haberleri - 01.01.2016 - 15:51

Eskil’de Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü kutlandı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde Mekke’nin Fethinin 1385’inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Eskil Belediyesi tarafından organize edilen programa çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Eskil Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumada dünya birincisi olan Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program dana sonra konuşmalarla devam etti. Burada bir konuşma yapan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, fethin insanlığın kurtuluşu olduğunu belirterek, böylesine güzel bir günde birlik ve beraberlik içinde olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
Mekke’nin fethinin, yeryüzündeki büyük bir değişimin, büyük bir inkılabın olduğu bir dönem olduğunu ifade eden Başkan Alçay, “Bu mübarek günde, bu bereketin yağdığı güzel günde sizleri bir arada görmek, birlik ve beraberlik içinde olmak gerçekten çok güzel. Eskil Belediyesi olarak bu manevi günleri hep birlikte geçirmek istedik. Yalnız bunlardan bir şeyler alarak programdan ayrılmak hepimizin görevi olsun. Fetih büyük bir şeref, fetih insanlık için bir kurtuluş. Mekke’nin fethi, yeryüzündeki büyük bir değişimin, büyük bir inkılabın olduğu bir dönem. O dönemde müminler her şeylerini bir kenara bırakarak milletin efendisi, Allah’ımızın sevgilisi, yüce peygamberimizin Mekke’nin fethinin 1385’inci yılını hep birlikte bir arada kutlayacağız. Fetih, insanlara huzur, saadet getirmek demektir. Savaş, insanların bulunduğu yerden uzaklaştırmak, onlara zulüm etmek demektir. Bizim ecdadımız, özellikle Osmanlı, kendisine hep Mekke’nin fethini örnek alarak gittiği yerlere adaleti, mutluluğu, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, birlikteliği ve barışı getirmiştir. İşte temelinde yatan anlayış, Mekke’nin fethinde yaşananların ta kendisidir. Bugün bunu tekrar yeryüzünde yaşatmak adına mücadele veren, sırf inancı ve inandığı değerleri, insanlığa getireceği saadeti bilerek ve inanarak hareket eden insanlarla birlikte olmayı inşallah hepimize nasip etsin. Rabbim inşallah hepimize daha nice fetihlerin gösterileceği günleri nasip etsin” dedi.
Ardından programa konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, fethin önemine ilişkin bilgiler vererek, “2015 yılının son günü, son saatleri. Sabahla birlikte yeni bir seneye girmiş bulunacağız. 2016 miladi seneye gireceğiz. Aslında bir senenin sona ermesi, yeni bir senenin başlaması insan için, insanın hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. İnsan, geride bıraktığı bir senenin muhasebesini yaparken, yüce Allah’ın yeni bir seneye eriştirmesinden dolayı Allah’a şükretmesi gerekirken bugün dünyanın pek çok yerinde pek çok insan bu nimeti işlek sebebi olarak, günah sebebi olarak görebilmekte. Dünyanın pek çok yerinde insanlar bugünü, bu geceyi günahlarla kutlamakta. Onun için değerli kardeşlerim sizleri iki kere tebrik etmek istiyorum. Ekranların başına kilitlenip işlek alemlerinde bu geceyi kutlama yerine bugün İslam tarihinin özel bir günü olan bu günü, Mekke’nin fetih yıl dönümü olarak idrak etmek, değerlendirmek için, günah ortamlarından uzak kaldığınız için sizleri tebrik ediyorum. Bizim kültürümüzde, inancımızda nimetler şükür sebebidir. Biz nimete erdiğimiz zaman Rabbimizi hatırlarız. O nimetin asıl sahibini hatırlarız. O nimetin asıl sahibine şükretmeyi bir kulluk görevi vazifesi olarak görürüz. Onun için nimetler, ne kadar büyük nimetlere erersek erelim bizi şımartmaz. Eriştiğimiz bütün nimetlere karşı yüce Rabbimizi hatırlayarak, ona teşekkürümüzü, şükrümüzü ifa etmemiz gerekiyor. Onun için Müslüman’ın hayatında da bir yeni yılın gelmesi, geride bir yılın kalması önemli bir nimettir. Ama bu nimeti, dualarla, şükür secdeleriyle yüce Allah’ın ayrı bir hoşuna gider. Çünkü pek çok insanın günaha daldığı zamanlarda Allah’ı anan kullarını Allah ayrı sever. Pek çok insanın günahları işlediği sırada Allah’a ibadet eden insanları yüce Rabbimiz ayrı sever. Onun için inşallah burada geçirdiğimiz saniyelerin mükafatını alacağız. Ama buradan gittikten sonra da evlerimizde o sihirli, kirli ekranı açmadan Rabbimizi hatırlayarak ibadetler yapalım” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ilahi sanatçısı Hasan Dursun katılanlara konser verdi. Konserin ardından ise Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay tarafından Konya İl Müftüsü Ali Akpınar ve sanatçılara teşekkür plaketi verdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021