SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil’de Dünya Yetimler Günü Buluşması

Eskil’de Dünya Yetimler Günü Buluşması

A - +

Aksaray Haberleri - 03.06.2018 - 16:34

Eskil’de Dünya Yetimler Günü Buluşması

ESKİL BELEDİYESİ ve ESKİL İHH işbirliğinde ilçede yaşayan özel çocuklar ve aile büyüklerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik İftar programı gerçekleştirildi. Ailelerin masalarını ayrı ayrı ziyaret eden yetkililer iftar öncesi misafirlerle sohbet ettiler.
İlçe Kaymakamı Yavuz KARTAL, Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY, Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOLUKISA, AK Parti İlçe Başkanı Ali MUTLU, İHH Başkanı Önder ÖZKAN, Eskil İHH Başkanı Hacı Veli UZUN ve Eskil Gönülbağı Derneği yönetiminin hazır bulunduğu iftar programı sonrası özel çocuklar parkta doyasıya eğlendiler. İlçe protokolü ve İHH yetkilileri de ebeveynler ile sohbet ve istişare ettiler.
İftara ev sahipliği yapan Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY, özel çocuklar için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını, ailelerin sıkıntı ve ihtiyaç durumlarında rahatlıkla belediyeye gelebileceklerini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla özel emanetlerin her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Alçay, programa katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN organizasyon nedeniyle Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY’a ve Eskil İHH yetkililerine teşekkür etti. Eskil’de 33 özel çocuğa aylık 100TL burs desteği sağladıklarını ve yeni başvurularla bu sayının 50’ye yaklaşacağını belirten Özkan, çocuklara yapılan maddi desteğin ve dönemsel yardımların yanında eğitimlerini de takip ettiklerini vurguladı. Her emanetin Eskil’e, hatta ülkemize yön verecek başarılı ve örnek bireyler olmaları için gayret etriklerini söyleyen İHH Başkanı Özkan, bu yolda herşeyi devletten beklemenin doğru olmadığını hayırseverlerin de meseleye sahip çıkmaları gerektiğini sözlerine ekledi. Özkan, Eskil’de yetimler için yapılan iyiliklerde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.
Eskil İHH Başkanı Hacı Veli UZUN, bir hayırseverin çocukların bayramlık masraflarını üstlendiğini, bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Uzun, protokol üyelerine etkili ve verimli işbirliği nedeniyle teşekkür etti.
İlçe Kaymakamı Yavuz KARTAL, Belediye Başkanı ve İHH yetkililerine organizasyon nedeniyle teşekkür etti. Devletin her zaman özel çocukların yanında olacağını, kapılarının sürekli açık olduğunu söyledi.
İHH Başkanı Önder ÖZKAN çocuklarla bir araya gelerek neden çok çalışmaları, güzel ahlaklı ve başarılı insanlar olmaları gerektiği hususunda nasihatte bulunan Özkan, çocuklarla yaptığı sohbette onların Eskil’de büyük insanlar olabileceklerine inanıp, çok çalışmalarını istedi ve her türlü desteği sunacaklarına söz verdi.
Protokolün iftar sonrası sohbetinde çocukların sosyal ve akademik gelişimleri için ilave çalışmalar hakkında istişare yapıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021