SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil’de Çiftçilerimiz Sahipsiz

Eskil’de Çiftçilerimiz Sahipsiz

A - +

Aksaray Haberleri - 12.10.2017 - 12:26

Eskil’de Çiftçilerimiz Sahipsiz

C.H.P Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza TOPRAK; Eskil ilçemizde tarımsal toprak bütünleştirme çalışması yapılıyor. Bu konuda sona yaklaşıldığı belirtilirken çiftçilerimizin büyük bölümü yapılan işlemlerden memnun değil. Bazı çiftçilerimizin meyve bahçesinin ortasından tarla yolu geçirildiğini belirtiyor. Bazı çiftçilerimizin ise yonca tarlasının ikiye bölündüğünü ektiği yonca tohumu nedeniyle 5 yıl yılda iki veya üç kez hasat yapacağı tarlasının bir başka tarla ile birleştirildiğini ve kendisinin ektiği yoncanın bedelinin ödenmediğini ileri sürüyor. Tarlasında kuyudan sulama durumu olduğu halde bu tarlanın elinden alınıp kıraç bölge de tarla verilenler var.

CHP İl Başkanı Ali Rıza TOPRAK; Eskil CHP İlçe binasında çiftçilerin sorunlarını dinledi. Çiftçilerimizin Tarım İl Müdürlüğüne başvurmalarını isteyen İl başkanına çiftçiler ‘’hangi kapıya gitsek kapılar bize kapalı, kimse bizi dinlemiyor. Toplulaştırma ihalesin kim almış? Bu işi yapanlarla nasıl görüşürüz bilemiyoruz. Bir yer gösteriyorlar kimse hiç kimse yok kapı kapalı. Nerde diye sorduğumuzda izinli diyorlar. Derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz. Toplulaştırma işini yapan şirket ve yaptığı işler mutlaka denetlenmeli. Havadan alınan bir harita ile yapılan işlem bizleri zarara uğratıyor. Yerinde tespit yapılmadığı için emeklerimiz boşa gidiyor. ‘’diye dert yandılar.

Tarım İl Müdürlüğü, Reform Müdürlüğü ve diğer yetkililerin acilen durumu incelemeleri gerekiyor. Yoksa çiftçilerin büyük bir bölümü zarara uğrayacaktır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021