SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil’de 29 Ekim Coşkusu

Eskil’de 29 Ekim Coşkusu

A - +

Aksaray Haberleri - 30.10.2017 - 8:17

Eskil’de 29 Ekim Coşkusu

Eskil’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen tören ile kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçe merkezindeki kapalı spor salonunda Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal ve Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın törene katılan halkın ve okulların bayramını kutlamasıyla başladı.
Halkın yoğun katılım gösterdiği törene Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal, Belediye Başkanı Niyazi Alçay, İlçe Jandarma Komutanı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Yavuz Kartal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün Cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden, devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere göğsünü siper etmiş tüm gazi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
Eskil Anadolu imam hatip Lisesi, Eskil 75. yıl Anadolu Lisesi, Atatürk Y.İ.B.O. Eskil İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Eskil ilkokulu öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.
Eskil 75. yıl Anadolu Lisesi örgencilerinin Hazırladığı koro konseri sunuldu. Koro konserinin ardından Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal ve Eskil Belediye Başkanı tarafından törene katılan şehit ailelerine Türk bayrağı hediye edildi. Kompozisyon ve resim alanında okullar arası yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Eskil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde tören geçişi yapılarak kutlamalar sona erdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021