SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil Tarım Ticaret Merkezinin Temeli Atıldı

Eskil Tarım Ticaret Merkezinin Temeli Atıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 09.06.2017 - 12:44

Eskil Tarım Ticaret Merkezinin Temeli Atıldı

Aksaray Ticaret Borsası, Eskil İlçesinde inşaatına başladığı Eskil Tarım Ticaret Merkezinin Temelini attı.

Düzenlenen temel atma programına Eskil kaymakamı Yavuz Kartal, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Eskil Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen, Eskil İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Müftü Yardımcısı İlçe Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Başkanları, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Üyeleri, Aksaray Ticaret Borsası Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök şu ifadelere yer verdi.

“Yüksek tarım potansiyeline sahip olan ilçemiz Eskil’de girişimci ruhunu ortaya koyan tarımsal yatırımcısı ile elleri nasırlı yürekleri vatan vatan diye çarpan üretici, çiftçi kardeşlerimizle ilçemiz tarımsal anlamda en iyi tarımı yaparak üretime ve katma değere büyük destek verdiklerinden dolayı biz de Aksaray Ticaret Borsası üyelerimize yerinde hizmet verebilme adına ihtiyaç görülen tarım ticaret merkezi projesini hazırlamış olup şuan itibariyle temel atmasını gerçekleştiriyoruz. Bu projenin çok kıymetli ve asil olan üreticilerimize, üyelerimize, Eskilimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor. Katılımlarınızdan dolayı hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Aksaray Ticaret Borsası olarak “şehirler dinamikleriyle çalışır’’ düsturuna uyarak şehirdeki başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanlarımızla, çok kıymetli bürokratlarımızla, değerli siyasetçilerimizle, görüşüne önem verdiğimiz kanaat önderlerimizle ve esas olan halkımızla hemhal olup şehrin sorunlarına ve çözümlerine odaklanarak hep altın vuruş yaptık. Burada en önemli birlikteliğimiz STK’lar, belediye başkanları, siyasetçiler ve halkla buluşarak şehrimizin olmazsa olmazı tarım ve hayvancılık. Bu sektörü sürdürebilmek için de bu coğrafyaya dış havzalardan su transferi çalışmalarını birlikte gerekli mercilere ulaştırarak çok önemli aşamalar kaydettik. Allah nasip kısmet ederse önümüzdeki süreçlerde ben inanıyorum ki çalışmaları yakından takip ettiğimden dolayı Kızılırmak havzasından ilimiz, bu bölgemiz suyla kavuşup daha çok üretip daha çok kazanacak ve tarımda kaliteyi yakalayarak marka olacaktır.

Aynı ruh ve heyecanla çalışan, emeklerini esirgemeyen kıymetli Aksaray Ticaret Borsası yönetim kurulu ve Meclis üyelerimize sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum.

Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal yaptığı konuşmasında “ bu mübarek günde sizlerle burada hayırlı bir işe vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi son dönemlerde ülkemizde sanki tarımda bir gerileme varmış gibi bir algı vardı. Buraya temelini atacağımız tarım ticaret merkezi bu algının tersi olduğunun ıspatı olmuş oldu. Aksaray’ın geneline baktığımızda işçemiz tarım sektötünün yarısını oluşturuyor. Burası ilçemize çok güzel bir değer katacak. Tarım’ın kalbi burada atacak diyebiliriz. Başkanımıza böyle bir yatırımı ilçemize kazandırdıkları için başkanımıza teşekkür ediyorum. Buranın çok canlı tutulması gerektiğine inanıyoruz.

Bir diğer mesele de konuşmacılarımızın ısrarla vurguladığı su meselesi. Tarlada sulama yapmak için her sene suyu biraz daha derinlerden alıyoruz. Burada suyun verimli kullanılması çok önemli bizim için. Belki bundan 15 -20 sene sonra bu kullanacağımız suyu bulamayabiliriz. Dolayısıyla suyun olmadığı yerde tarım da hayat da olmaz. Başkanımıza da yapmış olduğu projeden ve takipçisi

olduğundan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Dış havzalardan buraya su getirildiği taktirde verim daha fazla katlayacaktır diye düşünüyorum.

Bu tesisimizin ramazanımız ile beraber hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Eskil belediye Başkanı Niyazi Alçay ise “ yaklaşık iki yıl önce Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ün attığı adımların neticesini ve mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Allah kendisinden razı olsun. İlçemizle ilgili, Tarım ile ilgili söylenecek her şeyi o kadar güzel söyledi ki bizlere bir şey bıtrakmadı. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum. Ben bizzat şahidim Aksaray’ın Türkiye’de tarımsal faaliyetlerinin çok daha iyi noktalara gitmesi adına var gücü ile burada olmazsa olmaz sudur. Suyun olmadığı bir yerde hiçbir şey yapılamayacağını her platformda dile getirdi. Su ile ilgili her türlü teknik çalışmayı yaptı. Bununla ilgili dosyalar hazırladı. Cumhurbaşkanımızdan başbakanımıza, bakanlarımızın tamamına milletvekillerimize, konu işle alakalı her kim varsa herkese “Aksaray da su olursa tarım olur, tarım olursa ekonomi büyür, ekonomi büyürse Türkiye zenginleşir gelişir” diye tek tek iletti ve anlattı. Ben başarılı olduğuna bizzat şahit oldum. Geçtiğimiz gün Ak Parti Gurup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz’ ü ziyaret ettim. İlçemizin sıkıntılarından konuştuk. En önemli sıkıntımızın su olduğunu ifade ettiğimde dış havzalardan su getirilmesi gerektiğinin farkında olduklarını ve gerekli çalışmalara başladıklarını ifade etti. Bizde bundan çok mutlu olduk.

Ben bu tesisin burada çalışan esnaflarımıza, ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlara vesile olmasını Cenap-ı Allahtan niyaz ediyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dua ve kurban kesimi ile Eskil tarım Ticaret Merkezinin temeli atıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021