SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil MYO Kısa Sürede Aktif Hale Gelecek

Eskil MYO Kısa Sürede Aktif Hale Gelecek

A - +

Aksaray Haberleri - 31.07.2015 - 11:58

Eskil MYO Kısa Sürede Aktif Hale Gelecek

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Eskil Meslek Yüksekokulu’nun aktif hale gelmesi için üniversiteye ve ilçeye düşen görevler olduğunu, bu görevlerin eksiksiz şekilde yerine getirilmesi durumunda, okulun kısa sürede faaliyete geçeceğini belirtti.

– Açılacak Bölümlere İlişkin Araştırma Sürüyor –

Eskil İlçesine giderek bir dizi ziyaret ve incelemede bulunan ASÜ Rektörü Şahin, Eskil Meslek Yüksekokulu’nun kâğıt üzerinde açıldığını, okulun aktif hale gelmesi için somut adımlar attıklarını söyledi. Okulun kısa sürede aktif hale gelebilmesi için üniversiteye ve ilçeye düşen görevler olduğunu belirten ASÜ Rektörü, “Artık “Eskil Meslek Yüksekokulu açılacak mı, açılmayacak mı?” konusunu değil, “Ne zaman eğitime başlayacağız?” konusunu tartışıyoruz. Herkes ödevlerini zamanında yerine getirebilirse, en kısa sürede, belki birkaç yıl içinde Eskil MYO aktif hale gelecek ve öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak” dedi. Prof. Şahin, okulda hangi bölümlerin olması gerektiğine ilişkin konunun da görüşüldüğünü ve bu hususta hayatta karşılığı olan bölümleri öncelediklerini ifade ederek, “Bölümlerle ilgili araştırmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuyu sadece kendi başımıza değil, Eskil’den bir heyetle de görüşeceğiz ve birlikte karar vereceğiz. Hayatta karşılığı olan, öğrencinin tercih edebileceği, mezun olduktan sonra iş bulma sorununu yaşamayacağı ve ilçeyle uyumlu bölümler kurmanın doğru olduğu kanaatindeyiz. Bunun kararını hep birlikte vereceğiz” dedi.

– Okula Tahsis Edilecek Bina ve Donatılar İncelendi –

Eskil Belediyesi ziyaretinde Rektör Şahin’i kalabalık bir heyet karşıladı. Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, İlçede faaliyet gösteren Tarım ve Hayvancılık Birlikleri ile Kooperatiflerin Başkanları ve Mesleki Oda yöneticilerinden oluşan bir heyet, Eskil MYO için ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Heyet adına konuşan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, “Eskil İlçesi, MYO konusunda son derece heyecanlı. Biz gereken hazırlıklarımızı yapıyoruz ve üniversitemizin talep edeceği tüm çalışmaları da yapmaya hazırız” dedi. Rektör Şahin daha sonra Eskil MYO’ya tahsis edilebilecek bina, konferans ve seminer salonu, spor alanları gibi donatıları gezdi; ilçe halkıyla meydanda hasbıhal etti.

Prof. Dr. Yusuf Şahin Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan ve Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan’ı da makamlarında ziyaret etti. Şahin’e gezisi esnasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy da eşlik etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021