SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eskil İlçesi Ve Yeşiltepe Beldesi’nde Yer Tespiti Yapılıyor

Eskil İlçesi Ve Yeşiltepe Beldesi’nde Yer Tespiti Yapılıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 08.03.2016 - 10:35

Eskil İlçesi Ve Yeşiltepe Beldesi’nde Yer Tespiti Yapılıyor

Aksaray’da Eskil İlçesi ve Yeşiltepe Beldesi arasında bulunan otlak araziler hakkında bilgiler veren Yeşiltepe Belde Belediye Başkanı Tahsin Çelik, konuyla ilgili yer tespitlerinin yapıldığını söyledi.
1959 yılında Eskil İlçe Belediyesi ve Yeşiltepe Belde Belediyesi tarafından protokolle imzalanan otlak arazilerin paylaşım noktaları, bugün Aksaray’da yeniden gündeme geldi. Yeşiltepe Belde Belediye Başkanı Tahsin Çelik, mevcut otlak alanlarda nokta belirleme çalışmalarını yapıldığını belirterek şuan için kesinleşmiş bir karar olmadığını söyledi. Bazı yanlış bilgilerin olduğunu belirten Başkan Çelik, “Eskil İlçemiz ile Yeşiltepe Beldesi arasında bulunan otlak arazilerde yaşanan sorun nedeniyle valiliğimize yapılan müracaatla birlikte Kadastro Müdürlüğümüz ve ekipleri nezaretinde ortak noktalarımızın tespiti yapılmıştır. Vatandaşlar kısmen yanlış bilgilendiriliyor. Böyle bir şey yoktur. Zaten bizim ortak noktalarımız 1959 yılında kasabamızın ilk belediye başkanı Ali Bilge ile Eskil Belediyesi tarafından ortak imzaladığı bir protokol vardı. O protokolde belirtilen noktaların yerleri tespit edildi. Kesinlikle arazilerin bir tarafa geçmesi veya kazanan ya da kaybeden taraf gibi bir şey yok. Çalışmalar halen sürüyor. Mevcut haritada belirtildiği gibi uç noktalar belli. Valiliğimiz yapılan tespiti değerlendirecek ve gerekli bilgileri halkımıza verecektir” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021