SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Eski Terminal Projesinin İş Merkezleri İhalesi Yapıldı

Eski Terminal Projesinin İş Merkezleri İhalesi Yapıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 27.08.2016 - 10:07

Eski Terminal Projesinin İş Merkezleri İhalesi Yapıldı

Aksaray Belediyesinin önem verdiği projeler arasında yer alan ‘Eski Terminal Kentsel Dönüşüm Projesi’nde üst yapısını ilgilendiren iş merkezlerinin yapım ihalesi Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

24.000 m2’lik kapalı alan üzerine, modern dükkân ve mağazalar, iş ofislerinin yer aldığı ticaret ve iş merkezi inşası için Eski Terminal Bölgesinde mülk sahipleri ile kentsel dönüşüm konusunda ön görüşme yapan Aksaray Belediyesi, bu görüşme sürecini olumlu tamamladı. Projenin ilk kazması da bu yılın ilk aylarında başladı ve kısa sürede binalar yıkılarak, yeraltı oto parkı da tamamlandı. Bölgesel otopark üzerine yapılacak İş Merkezi inşaatının ihalesi ise dün yapıldı.

Eski Terminalin kentsel dönüşüme dâhil edilmesi için yoğun çaba sarf eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, dönüşüm alanını kapsayan bölgede her mülk sahibinin taşınmazına karşılık büro ve ofis verileceği taahhüttü vererek projenin gerçekleşmesine öncülük etti. Başkan Yazgı, Belediye tarafından yapılacak dönüşüm ile mülk sahiplerinin ve aynı zamanda şehir merkezinin artı değer kazanacağını her toplantıda altını çizerek anlattı.

3 aşamada gerçekleşmesi planlanan ‘Eski Terminal Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin şuana kadar 2 aşaması tamamlandı. Bu aşamalardan ilki mevcut binaların boşaltılıp yıkılmasıyla alanın temizlenmesiydi. 2’inci aşama ise şehir merkezinde park sorununun büyük ölçüde rahatlatacak bölgesel otopark yapımıydı. Şimdiye kadar bu 2 aşamada tamamlandı. 3’üncü ve son aşama ise iş merkezi yapılarak teslim edilmesiydi. Son aşamanın da ihalesi yapılmış oldu.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Eski Terminal Projesinin 8 bloktan oluştuğunu söyledi. Projenin içerisinde 400 araçlık yeraltı otoparkı olmak üzere 55 adet dükkan, 92 adet ofis, 3 adet kafe meydan ve 1 adet köşk mescittin yer aldığını bildirdi. Başkan Yazgı, ayrıca gerçekleşen ihalenin Aksaray’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021