SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Bu Eski Anayasa Büyüyen Ülkemizin Önünde En Büyük Engel

Bu Eski Anayasa Büyüyen Ülkemizin Önünde En Büyük Engel

A - +

Aksaray Haberleri - 12.04.2017 - 15:14

Bu Eski Anayasa Büyüyen Ülkemizin Önünde En Büyük Engel

Aksaray Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, galericiler sitesinde düzenlen kahvaltı programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Mustafa Serdengeçti açıklamasında “Türkiye hızla büyüyor. Hem de son 15 yılda, en hızlı büyüyen ülkelerden. Bu eski anayasa büyüyen ülkemizin önünde en büyük engel. Bunun değişmesi gerekiyor. Son yüzyılda Avrupa hızla büyürken maalesef ülkemiz bu büyümenin gerisinde kalmıştı. 1950-1960 yılında Rahmetli Adnan Menderesin seçim videosunda görmüştüm. Orda bir çatal iğnesini göstererek ‘Bunu biz ürettik. Artık Türkiye’de üretiliyor’ diyordu. Tabi bu tarihlerde Almanya yıkılmış yeniden ayağa kalkıyordu. Mesela Porsche fabrikası, Mercedes fabrikası yıkılmış. Ama onlar yeniden yapıyorlardı. Biz ise iğne yapabilecek düzeyde idik.

Ama dünya artık hızla ilerledi. Amerika’da olan dünyanın her yerinde var. Şuan biz hava savunma sanayinde uçak, silah, füze yapar hale geldik. Yeterli mi değil elbette daha da büyüyeceğiz. Ayak bağı olan bir anaya ile yükselişe geçemezsiniz. Gelişen ülkeler bu meseleyi yıllar önce aşmış. İşte bu sisteminin değişikliği Türkiye’nin önünü açaçak. Dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz Çanakkale’ye. 3. Havalimanını yapıyoruz Avrupa çatlıyor. Denizin altından geçit yaptık. Dünya yine şaşkın. Ama 1960, 1970 hatta 1980 model anayasa Türkiye’nin gelişmesine engel. Bundan kurtulmamız lazım. Yeni sistemde istikrar kalıcı olacak. Sandıkta kime oy verirseniz verin. Sandıktan hükümet çıkacak. Demokrasi daha ileriye gidecek. İstikrar olunca ekonomide iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021