SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Erel, yaşanan mağduriyetlerin biran önce çözülmesini talep etti

Erel, yaşanan mağduriyetlerin biran önce çözülmesini talep etti

A - +

Aksaray Haberleri - 25.03.2020 - 10:37

Erel, yaşanan mağduriyetlerin biran önce çözülmesini talep etti

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmaları sırasında almış olduğu söz ile kürsüden korana virüs ile mücadele sırasında hastanelerde görev yapan çalışanların, belediyelerin, otobüs firmalarının, ihtiyaç sahibi olan insanların yaşadıkları mağduriyetlerini dile getirdi… Ve yaşanan mağduriyetlerin biran önce çözülmesini yetkililerden talep etti..

KARŞI KARŞIYA KALDIĞIMIZ TEHLİKE KARŞISINDA CANLA BAŞLA ÇALIŞAN, HASTANELERDE GÖREV YAPAN ÇALIŞANLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM…

Türkiye çok zor şartlardan geçmektedir. Karşı karşıya kaldığımız tehlike karşısında canla başla çalışan, hastanelerde görev yapan çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu çalışanlara Sağlık Bakanlığının söylediğine göre maddi anlamda çeşitli imkânlar tanınacak ama bu imkânlar tanınırken sağlık çalışanları arasında, hastanede tüm risklerle karşı karşıya kalan ve bu alanda canla başla mücadele eden personel arasında bir ayrım yapıldığını… Mesela tıbbî sekreterlerin, mutfakta çalışanların, güvenlikçilerin, temizlik yapan işçilerin bu haktan yararlanmadıkları yönünde şikâyetler almaktayız. Hastanede çalışan insanların tamamını bir bütün olarak ele alıp burada bir ayrım yapmaksızın tüm çalışanların bu haktan yararlanmaları sağlanmalıdır diyorum.

BELEDİYELER ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPMAKTADIRLAR…

Belediyeler, bu zor şartlar altında görev yapmaktadırlar. Özellikle belde belediyelerine baktığımız zaman buralarda insanlar birbirleriyle daha samimi ilişkiler içerisindedir. Bu şartlar altında vatandaşların emlak vergisi, su parası, çeşitli vergileri ödemeleri mümkün görülmemektedir. Dolayısıyla, belediyelerin bırakın asli görevlerini, temel görevlerini yerine getirmeyi, çalışanlarına bile ücret ödeyemeyecek durumda kalmaları söz konusudur. Dolayısıyla İller Bankasından belediyelerimize gönderilen ödenekte hangi nedenle olursa olsun yapılan kesintilerden en az altı ay süreyle vazgeçilmesi belediyelerimizin biraz rahat nefes almasını beraberinde getirecektir diye düşünüyorum.

ŞEHİRLER ARASI YOLCU TAŞIYAN OTOBÜS FİRMALARI ÇOK DERTLİLER…

Aldığımız şikâyet ve talepler arasında, şehirler arası yolcu taşıyan otobüs firmaları bu konuda çok dertliler. Sağlık Bakanlığının veya ilgili bakanlığın genelgesi doğrultusunda yüzde 50 oranında yolcularını azaltmışlar. Kars’tan İstanbul’a giden bir yolcu otobüsünü düşünün, orada çalışan şoförün, muavinlerin bu 25’e yakın yolcuyla yaklaşık otuz altı, otuz sekiz saat bir arada yolculuk etmeleri, akabinde tesisler kapalı olduğu için temel ihtiyaçlarını giderememeleri bir yığın sıkıntıyı beraberinde getirmektedir. Şehirler arası kara yoluyla, otobüsle yolcu taşıyan bu firmaların ya yolcu taşımalarına müsaade edilmemeli ya da sorunları gözden geçirilerek en mantıklı ve akıllı bir şekilde çözülmelidir diye düşünmekteyiz.

İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN İNSANLARA GEREKLİ YARDIMLARIN YAPILMASINI BEKLEMEKTEYİZ…

“Evde kal, hayatta kal.” sloganıyla kahveler, lokantalar, berberler ve buna benzer serbest meslek erbabının çalıştığı iş yerleri kapatılmıştır ama burada çalışan ustalar, kalfalar, garsonlar, aşçılar, bu insanlar evlerine maalesef artık ekmek götürememektedirler, kiralarını ödeyememektedirler; elektrik, su, doğal gaz paralarını ödeyemez hâle gelmişlerdir. Sosyal devlet anlayışı gereği devletimizin 2 milyon aileye yapacağı 1.000 lira civarındaki yardımdan bu tür durumda olan insanlarımızın da faydalanması yönünde çalışma yapmasını, en azından bu vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının, su parasının, elektrik parasının, doğal gaz parasının devlet tarafından karşılanmasının, belediyeler tarafından karşılanmasının ve belediyelere

yapılan ödeneğin artırılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz. Bu sosyal yardıma kayıtlı vatandaşlara yapılacak yardım ne kadar sağlıklı, ne kadar verimli olacak bilemiyorum. Daha önceden buraya kayıtlı olanların ne şekilde kaydolduğunu biz bilmekteyiz. Çeşitli ilçe teşkilatlarından aldıkları referanslarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’na kayıtlarını yaptırmakta ve siyasi iradeye yakın olan vatandaşlar bu yardımdan “full” anlamda faydalanırken siyasi iktidarla aynı görüşü paylaşmayan vatandaşlarımızın bu konuda çok mağdur oldukları maalesef hepimiz tarafından bilinmektedir. Bu ayrımın ortadan kaldırılarak, gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanların siyasi parti tercihlerine bakılmaksızın ihtiyaç sahibi olup olmadıkları gözetilerek gerekli yardımların yapılmasını beklemekteyiz.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021