SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Erdoğan: Yerel basının gücü, demokrasinin gücünü gösterir

Erdoğan: Yerel basının gücü, demokrasinin gücünü gösterir

A - +

Aksaray Haberleri - 23.03.2017 - 14:58

Erdoğan: Yerel basının gücü, demokrasinin gücünü gösterir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladığı buluşmada Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan açıklama yaptı.

Anadolu medyasının ilk defa bir cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiğini belirten Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anadolu medyasına verdiği değer nedeniyle teşekkür etti.

Burhan, Erdoğan’ın zaman zaman yalnız olduğunu ifade etmesini hatırlatarak, “Siz millet için çalışmaya devam ettiğiniz sürece Anadolu medyası sizi asla yalnız bırakmayacaktır” dedi.

“Anadolu medyası her zaman milli iradenin yanında yer almıştır. Anadolu medyasından darbeci olmaz, Anadolu medyasından mandacı olmaz, Anadolu medyası Kurtuluş Savaşındaki Kuvay-i Milli’ye ruhuna sahiptir” diyen Burhan, Anadolu medyasının 15 Temmuzda dik durduğunu söyledi.

Sinan Burhan, Anadolu medyasının sorunlarına ilişkin, “Ulusal medya kanallarıyla yerel televizyon kanalları aynı uydu ücretini ödüyor. Bu yerel medyanın en büyük sorunudur. Uydu fiyatlarının düşürülmesi en önemli talebimizdir. Radyocu kardeşlerimizin en büyük sıkıntısı telif haklarıdır. Telif ücretlerinin çok yüksek olması en büyük sorundur. Hem gazete hem televizyon hem radyo hem de kurumsal internet medyasına kamu reklamı verilmesi zorunlu olmalıdır. Kamu kurumları reklam verirken yerel medyada vermelidir. Verilen reklamın en az yüzde 10’u yerel medyaya verilmelidir. Bu kanunla düzenlenmelidir. Ayrıca internet medyasına ilişkin kanun düzenlemesi biran önce yapılmalıdır. Anadolu Ajansı, Anadolu medyasına haber ve bilgi sunumunda ücret almamalı ya da ücretleri indirmelidir.” dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, bu gazi mekana hoş geldiniz.” ifadesini kullandı.

Bünyesinde 320 bölgesel ve yerel radyo, gazete, televizyon ve derginin bulunduğu medya kuruluşlarını barındıran derneğe çalışmalarında başarılar dileyen Erdoğan, Anadolu yayıncılarının seslerini duyurmaları ve sorunlarının çözümü konusunda emek verenlere şükranlarını sundu.

Anadolu yayıncılarının bu dernek çatısı altında 2010 yılından beri ülkenin her kritik döneminde milletin ve onun temsilcilerinin yanında yer almalarının önemine işaret eden Erdoğan, “15 Temmuz gecesi pek çok yerel yerde, özellikle medyamızın, yerel medyamızın ortak platform oluşturarak darbecilere karşı yayın yapmalarını asla unutamam, unutmayacağız. Marmaris’te ilk verdiğim ancak teknik aksaklıklar sebebiyle ulusal medyada yer alamayan konuşmamı sınırlı imkanlarınıza rağmen sizler milletimize ulaştırdınız. O gece darbecilerin gerçek yüzlerinin deşifre edilerek, milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkmasında Anadolu medyasının çok önemli hizmetlerinin geçtiğini biliyorum. Demokrasi nöbetleri bitene kadar devam eden bu omurgalı tavrınız için de her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Biz Anadolu basınını Kurtuluş Savaşı’ndan biliriz.” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ondan önce Osmanlı döneminde de ülkenin ve milletin kurtuluşu için yürüttüğü tartışmalardan biliriz. Biz Anadolu basınını tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz. Biz Anadolu basınını darbe dönemlerinde herkes susarken konuşma cesaretini göstermesinden biliriz. Biz Anadolu basınını kıt imkanlara rağmen fedakarlıkla, cesaretle, kararlılıkla yürüttükleri faaliyetlerinden biliriz. Evet, biz Anadolu basının böyle biliriz, iyi biliriz.”

Anadolu basınını daima takdirle yad ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Yerel basının gücü, demokrasinin gücünü gösterir. Bunun için yerel basının gücünü öyle reytingle tirajla ölçmek doğru değildir. Orada kemiyetten çok keyfiyet vardır. Uydu kiralarından müzik telifi ücretlerine kadar Anadolu basınının imkanlarını zorlayan hususlarda bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyorum. Kamu ilanlarının da dağıtımında yine Anadolu basınını koruyacak, kollayacak yöntemlerin geliştirilmesini faydalı görüyorum.” dedi.

Yerel basının varlığını sürdürmesinin, kendini geliştirmesinin ve yeni kadroların yetişmesinin bu şekilde sağlanabileceğine işaret eden Erdoğan, “Yani ben yerel basını aynı zamanda bir okul olarak, bir mektep olarak görüyorum. Ulusal, uluslararası tüm medyaya buradan ne yapacaktır? Geçiş sağlanacaktır. Buradan insanlarımız yetişecektir. Medya faaliyetlerinde ister patron veya yönetici, ister muhabir, yazar olarak yer alın hepsi de ciddi fedakarlık gerektirir. Günün 24 saati, yılın 365 günü yürütülen bir faaliyet ancak sevgiyle aşkla tutkuyla bağlılık varsa sürdürülebilir, bunlar yoksa bu iş çekilmez.” değerlendirmesinde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021