SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Engelli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi

Engelli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi

A - +

Aksaray Haberleri - 08.12.2015 - 13:46

Engelli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiledi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Engelliler Haftası münasebetiyle ortak bir program düzenledi. BESYO Konferans Salonu’ndaki etkinlikte zihinsel engelli öğrenciler, yeteneklerini sergiledi.

Engelli bireylerin aktif hayat içerisinde yer alması gerektiğini, bu manada Türkiye’de son yıllarda iyi çalışmalar yapıldığını söyleyen Rektör Yardımcısı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, engellilerin hayatını kısıtlayan unsurları ortadan kaldırmanın her bireyin görevi olduğunu belirtti. Özellikle, yapılacak düzenlemelerin büyük önem teşkil ettiğini kaydeden Yılmaz, “Son yıllarda bu hususta çeşitli çalışmalar yapılsa da, henüz tam manası ile başarı sağlandığından bahsetmemiz mümkün değil; yolun henüz başındayız. Atılan adımlar gelecek açısından hepimize umut veriyor. Yapılan güzel çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler çeşitli skeçler sahneledi, folklor gösterileri yaptı, şarkı ve türküler söyleyerek, yetenekleri sergiledi. Etkinliği aileler, akademisyenler ve öğrenciler takip etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021