SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Engelli ve Engelsiz Bireyler Sporda Buluştu

Engelli ve Engelsiz Bireyler Sporda Buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 19.10.2016 - 11:55

Engelli ve Engelsiz Bireyler Sporda Buluştu

Türkiye Beyazay Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirdiği “Aşmak İçin Hareket” isimli proje kapsamında, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), engelli bireylerle engelsiz bireyler Golbol ve Salon Futbolu müsabakası yaptı.

Derneğin Aksaray Temsilcisi ASÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kayıhan Erbaş, amaçlarının engelli bireylerle engelsiz bireyleri bir araya getirmek, önyargıları ortadan kaldırmak ve sosyal hayat içerisinde birlikte yaşama kültürünün oluşmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise engelli olmanın bireylerin kendi tercihi olmadığını vurguladı. Yapılan bu ve benzeri etkinliklerin engelli bireyleri anlamak açısından önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, “Engelleri aşmada en önemli etken bireylerin birbirlerini anlamasıdır. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aksaray ve Somuncubaba Kulüplerinin görme engelli sporcuları önce kendi aralarında, daha sonra BESYO öğrencileri ve akademisyenleri ile Golbol ve Salon Futbolu dallarında gösteri müsabakası oynadı. Tribünler takımları büyük bir coşku ile destekledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021