SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Engelli Birey İçin Spor Hayat Motivasyonudur

Engelli Birey İçin Spor Hayat Motivasyonudur

A - +

Aksaray Haberleri - 04.12.2015 - 11:36

Engelli Birey İçin Spor Hayat Motivasyonudur

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından her hafta gerçekleştirilen “Felsefe Toplantıları”nın bu haftaki konuğu Avukat Cüneyt Avan oldu. “Spor ve Engelliler” başlıklı bir sunum yapan Avan, sporun, engelli bireyin hayat motivasyonunu yükselten bir kavram olduğunu söyledi.

Birçok engelle karşılaşan ve engellerin oluşturduğu stresle birlikte yaşayan engelli bireylere sporun, yeni bir pencere açtığından söz eden Avukat Cüneyt Avan, “Engel türü ve derecesi ne olursa olsun hareket etme, egzersiz yapma ve sportif aktivitelere katılma bireye haz vermekte, yaşam motivasyonunu arttırmaktadır. Birey spor yaparak aynı zamanda yalnızlığını da diğer insanlarla paylaşabilir. Sporla birlikte engelliler farklı yerlere gitme imkânına da sahip olurlar, yeteneklerini tanırlar, paylaşırlar ve birlikte yaşamayı öğrenirler” dedi. Çeşitli sportif yarışmalara katılan ve başarılar elde eden engelli bireylerin, bu etkinliklerin ardından kendilerini engelli olarak değil sporcu olarak tanımlamaya başladıklarını kaydeden Avan, dünya ölçeğinde engellilere yönelik yapılan sportif etkinliklerin tarihini şu şekilde anlattı: “Engelliler için dünyadaki ilk spor organizasyonu 1945 yılında İngiltere’de gerçekleştirildi. 1957 yılında ise İngiltere dışından 350 civarında engellinin katılımıyla bu etkinlik uluslararası bir kimlik kazanmaya başlamıştır ve bugünkü paralimpik olimpiyatlarının temeli atılmıştır.”

Yapılan sunumun ardından Avukat Cüneyt Avan, soruları yanıtladı. Etkinliği akademisyenler, öğrenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri takip etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021