SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Enerya Aksaray’a Orman Kuruyor

Enerya Aksaray’a Orman Kuruyor

A - +

Aksaray Haberleri - 20.03.2015 - 11:42

Enerya Aksaray’a Orman Kuruyor

Türkiye’nin enerji dağıtım sektörünün en önemli oyuncularından olan Enerya, bulunduğu kentlerde yaşanabilir bir çevre yaratma hedefine katkı sağlamak için Ihlara Vadisi’nde yeşillendirme çalışmalarına başladı.

Enerya Aksaray tarafından gerçekleştirilen fidan dikme töreni Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, Enerya Aksaray İşletme Müdürü Murat Küçükkapdan, öğrenciler ve Ihlara bölgesinde yaşayan halkın katılımıyla gerçekleşti. Ihlara Vadisi girişinde 14 bin metrekarelik alana fidan dikilirken yeşillendirme çalışmaları Aksaray Merkez Kılıçarslan Tepesi Seyir Terası üzerinde 11 bin metrekare alanda devam edecek. Toplamda 25 bin metrekare alanda 9 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Kapadokya bölgesinin en büyüleyici atmosferine sahip olan Ihlara Vadisi’nde gerçekleştirilen ağaç dikme töreninde orman alanlarının genişletilmesi, çocuklara ağaçların dünyamız için olan faydalarının aşılanması için çalıştıklarını ifade eden Enerya Aksaray İşletme Müdürü Murat Küçükkapdan, “Öncelikle doğaya karşı bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla bu projeye katılarak, gelecek nesillerimiz için umutlarımızın yeşermesine destek olan Ihlara Belediye Başkan’ımız olmak üzere vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme etkinliklerimiz kapsamında 25 bin metrekare alanda 9 bin fidan dikerek bulunduğumuz kentlerde yaşanabilir bir çevre oluşturma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacağız.” dedi.

Enerya Aksaray İşletme Müdürü Murat Küçükkapdan, Aksaray’a 10 yılda 38 milyon TL yatırım yaptıklarını belirterek, “Aksaray’da toplam 530 kilometreyi aşan alt yapı yatırımı yaptık. Bu yıl yapacağımız yatırımla birlikte 2014 sonu itibari ile 61.500 olan abone sayımızı, 2015 sonunda 65.000 kişiye ulaştıracağız.” diye konuştu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021